Πέτσας: Οι κλειστές δομές θα γίνουν
Είναι προς όφελος της χώρας και τον τοπικών κοινωνιών
Κυβερνητικός εκπρόσωπος στο OPEN: Είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση των κλειστών δομών.
Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, τονίζοντας πως είναι προς όφελος της χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών να υπάρχει έλεγχος και όχι αναρχία.
«Είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση των κλειστών δομών που αποτελούν ένα μέρος του σχεδίου μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού. Ζητούμε από τις τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν ότι είναι προς όφελος της χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών η δημιουργία των κλειστών δομών. Φαντάζομαι ότι όλοι σήμερα που βλέπουμε ότι είναι σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ προτιμότερο να υπάρχουν οι κλειστές δομές, όπου τέτοια θέματα όπως ο κοροναϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα παρά οι άναρχες δομές που αποτελούν μία υγειονομική βόμβα και στις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος».
Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι θα ξεκινήσουν και θα προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες «έχουν αποβιβαστεί τα μηχανήματα και το προσωπικό στα σημεία που πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες». Και πρόσθεσε πως «υπάρχουν κάποιες μικρές αντιδράσεις», αλλά κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς φορείς να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Κι όπως είπε καταλήγοντας «ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, το οποίο έχει καλλιεργηθεί τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να αποκατασταθεί. Θα γίνουν οι κλειστές δομές και θα κλείσουν οι ανοιχτές δομές. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης».
Υπογράμμισε επίσης πως είναι προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών «να υπάρχει έλεγχος και όχι αναρχία» και επανέλαβε πως οι κλειστές δομές «είναι μακριά από τον αστικό ιστό, επομένως θα μπορεί η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα των περιοχών αυτών να αποκτήσει ξανά μια κανονικότητα. Επίσης θα είναι πολύ πιο εύκολο να προχωρά γρήγορα η διαδικασία χορήγησης ασύλου, ώστε όσοι δικαιούνται άσυλο να προωθούνται δυτικά όσοι δεν δικαιούνται άσυλο να επιστρέφουν στην Τουρκία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Η συγκινητική κίνηση πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους - «Όχι» σε συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση της πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ
Στην Καστοριά βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
«Υπογράφουμε κάθε μέρα συμβόλαιο αλήθειας, έστω και αν μερικές φορές γινόμαστε προσωρινά δυσάρεστοι»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.