Πολιτικη & Οικονομια

Προανακριτική Novartis: Τα παίρνει όλα πίσω ο «Mάξιμος Σαράφης»

Ο προστατευόμενος μάρτυρας υποστηρίζει ότι δεν έχει στοιχεία για κανέναν πολιτικό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπόθεση Novartis: Ο προστατευόμενος μάρτυρας «Mάξιμος Σαράφης» παραδέχεται ότι οι κατηγορίες του για εμπλοκή πολιτικών ήταν μόνο με «πιθανολογώ».

Έφθασε η «ώρα μηδέν» για τους προστατευόμενους μάρτυρες «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» στην υπόθεση Novartis, οι οποίοι καταθέτουν σε αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής. Σε εξέλιξη η κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη», ενώ θα ακολουθήσει αυτή της «Αικατερίνης Κελέση».

Όπως αναφέρουν πηγές της πλειοψηφίας στην επιτροπή, ο προστατευόμενος μάρτυρας υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τίποτα για πολιτικά πρόσωπα, κάνοντας λόγο για «πιθανολογήσεις», ενώ εξαιρεί από την πολύκροτη υπόθεση Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα. Ειδικότερα, για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τόνισε: «Δεν είχα κανένα απολύτως στοιχείο, σας είπα ήταν μια πιθανολόγηση…». Για Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα υποστήριξε ότι δεν έχει τίποτα να προσάψει, ενώ για τον Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε πως πέραν από τυχόν εύνοια, κατά την εκτίμησή του, δεν έχει κανένα στοιχείο για χρηματισμό του.

Όσο για το έγγραφο ότι ήταν μάρτυρας και στο FBI, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο είναι ανακριβές, ενώ δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’ αντιπαράσταση.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο «Μάξιμος Σαράφης» ανέφερε ότι για τον Γ. Μανιαδάκη είχε καταθέσει ο ίδιος από τις αρχές Γενάρη πως είχε εμπλοκή στην υπόθεση. Ωστόσο, η εισαγγελέας Τουλουπάκη δεν το κατέγραψε ως γεγονός γιατί -όπως είπε στον «Σαράφη»- «δεν ήθελε να τον εμπλέξει». «Από τον Ιανουάριο του 2018 είχα πει στην Τουλουπάκη για Μανιαδάκη αλλά μου είπε "αστον για μετά"» φέρεται να κατέθεσε ο προστατευόμενος μάρτυρας.

Τι βλέπει στην κατάθεση «Μάξιμου» η πλευρά ΣΥΡΙΖΑ

Εκ διαμέτρου αντίθεση εικόνα για το τι κατέθεσε ο «Μάξιμος Σαράφης» δίνουν μέλη της προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο "Μάξιμος Σαράφης" επιβεβαιώνει όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Δίνει στοιχεία πως είχε στηθεί το σκάνδαλο. Για τον λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό και για όλες τις εταιρείες-πλυντήριο, καθώς και πώς γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών» αναφέρουν οι πηγές αυτές.

Και προσθέτουν ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας έκανε λόγο για «σχέσεις υπουργού Υγείας με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, όπου μέσω e-mail έφτιαχναν τις τιμές».