Πολιτικη & Οικονομια

Αντιπαράθεση Πέτσα – Τσίπρα για τα ευρωπαϊκά κονδύλια

Ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην έκτακτη σύνοδο κορυφής για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέλιος Πέτσας
Στέλιος Πέτσας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ Πέτσα και Τσίπρα για τα ευρωπαϊκά κονδύλια, έπειτα από δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις Βρυξέλλες.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι «ξεπέρασε τον εαυτό του», αφού «καταγγέλλει τα αποτελέσματα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας πριν καν αρχίσει η Σύνοδος».

«Θα ήταν πιο έντιμο για τον ίδιο και ωφέλιμο για τη χώρα, εάν στήριζε την μεθοδική διεκδίκηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για περισσότερους πόρους για την Πατρίδα μας. Πραγματικούς, όχι ''πέτσινους'', σαν τα 7,5 δις ευρώ που δήθεν είχε εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

Ολόκληρη η δήλωση Πέτσα

«Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον εαυτό του. Καταγγέλλει τα αποτελέσματα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας πριν καν αρχίσει η Σύνοδος! Θα ήταν πιο έντιμο για τον ίδιο και ωφέλιμο για τη χώρα, εάν στήριζε την μεθοδική διεκδίκηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για περισσότερους πόρους για την Πατρίδα μας. Πραγματικούς, όχι «πέτσινους», σαν τα 7,5 δις ευρώ που δήθεν είχε εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας. Αλλά ο κ. Τσίπρας, η «διαπραγματευτική» τακτική του οποίου, κόστισε στους Έλληνες πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα και διδάσκεται παγκοσμίως ως παράδειγμα προς αποφυγήν, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα διαπραγμάτευσης.

Υ. Γ. «Καταγγέλλει» ο κ. Τσίπρας ότι δεν πήγε ο Πρωθυπουργός στην Πορτογαλία για την Σύνοδο των «Φίλων της Συνοχής». Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, όταν ο κ. Τσίπρας έστελνε σε αντίστοιχες συνόδους τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών. Θα πήγαινε βέβαια ο ίδιος. Αλλά δεν πρόλαβε. Ούτε αυτό.»

Δήλωση Τσίπρα
 

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν διεκδικεί επιπρόσθετα κονδύλια για την Ελλάδα, με αφορμή τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, για τον προϋπολογισμό. Προσερχόμενος στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι δαπάνες για την κοινωνική συνοχή μειώνονται αντί να αυξάνονται, όπως και ότι τα κριτήρια κατανομής τους γίνονται πιο άδικα, ιδιαίτερα για τις αδύναμες χώρες.  

Σημειώνοντας ότι ως πρωθυπουργός διεκδίκησε επιπρόσθετα κονδύλια, πέρα από αυτά που προτείνονταν, ύψους 7,5 δισ., ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε: «Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν συνέχισε αυτή την διεκδίκηση». Ακόμη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν διεκδίκησε συμμαχίες- επειδή δεν μετείχε στη Σύνοδο της Πορτογαλίας- και κατά συνέπεια προσήλθε σε Σύνοδο Κορυφής «χωρίς να υπάρχει καμία θετική προσδοκία και κάτι καλύτερο για την χώρα». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ