Πολιτικη & Οικονομια

Τσατσάνη: Ο Παπαγγελόπουλος λέει ό,τι οι Πυρήνες της Φωτιάς

«Δεχόμουν πιέσεις από Παπαγγελόπουλο και τηλέφωνα από Βαξεβάνη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεχόμουν πιέσεις από Παπαγγελόπουλο και τηλέφωνα από Βαξεβάνη» καταγγέλλει η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατσάνη στην προανακριτική.

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη προσήλθε σήμερα ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η κα Τσατσάνη επανέλαβε τους ισχυρισμούς της για παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της, όπως στις υποθέσεις του Βατοπεδίου και του Ανδρέα Βγενόπουλου

Σήμερα, η πρώην εισαγγελέας εφετών που το 2016 είχε γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ως αναπληρωτής υπουργός, εισέβαλλε σε συντονιστικές συναντήσεις των λειτουργών της δικαιοσύνης και απαιτούσε να λάβει μέρος στις συσκέψεις. Όταν η ίδια του έδειξε την πόρτα της εξόδου, ξεκίνησε εναντίον της σειρά απειλών από συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, μιλώντας για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, είπε: «Ήμασταν σε συντονιστική συνάντηση εισαγγελέων για την εξέλιξη της προκαταρκτικής έρευνας όταν μπήκε μέσα ο Παπαγγελόπουλος και είπε ότι θα παρακολουθήσει την σύσκεψη γιατί είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Του ζήτησα να βγει γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός μου ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρεται. Τελικώς με πίεση μου αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα. Από τότε συνέβησαν τα εξής: Τον Αύγουστο του 2015 με πήρε τηλέφωνο ο κ. Βαξεβάνης και μου έθεσε θέμα γιατί επέτρεψα να είναι υποψήφιος ο κ. Ντογιάκος. Του ζήτησα να μην με ξαναενοχλήσει. Μου είπε "μην μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς"».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «πριν ξεκινήσει το κυνήγι μου από τον Παπαγγελόπουλο, υπήρξε δημοσίευμα Βαξεβάνη με τίτλο “Ένα βήμα πριν τη δίωξη”.  Και μετά υπήρξε άλλο δημοσίευμα επίσης του Βαξεβάνη με δήλωση Παπαγγελόπουλου που έλεγε ότι “Δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα”».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, τόνισε: «Στις 22/11/15 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα “θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι”. Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: “Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου”».

Στη συνέχεια, όπως είπε, μετά τις απειλές ξεκίνησαν και οι πειθαρχικοί έλεγχοι.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι η κυρία Τσατάνη έβαλε στο κάδρα και τη Βασιλική Θάνου υποστηρίζοντας ότι προχώρησε σε πειθαρχική δίωξη εναντίον της και εν τέλει έγινε «και διώκτης και κριτής».

Τότε, μάλιστα, υπογράμμισε πως ό,τι έλεγε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για το τι είναι, αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» μετά την επίθεση σε βάρος της. «Ό,τι είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς μετά την επίθεση σε βάρος μου. Όλες οι παρεμβάσεις και τρίτων και του Παπαγγελόπουλου αποσκοπούσαν να ασκηθούν διώξεις σε βάρος Βγενοπούλου επειδή είχε εμμονή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ