- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Καμίνης: Γιατί το ΚΙΝΑΛ καταψήφισε την τροπολογία για τις ΜΚΟ
«Ανεφάρμοστη και δείγμα κακής νομοθέτησης»
Σε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμά του, ο κ. Καμίνης θεωρεί ανεφάρμοστη και δείγμα κακής νομοθέτησης την τροπολογία που εισηγήθηκε ο Νότης Μηταράκης.
Toυς λόγους, για τους οποίους το Κίνημα Αλλαγής δεν ψήφισε στη Βουλή την τροπολογία για τις ΜΚΟ, εξηγεί ο υπεύθυνος για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό, Γιώργος Καμίνης.
Σε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμά του, ο κ. Καμίνης θεωρεί ανεφάρμοστη και δείγμα κακής νομοθέτησης την τροπολογία που εισηγήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης αναφέρει:
«Καταψηφίσαμε την τροπολογία του κυρίου Μηταράκη, διότι εισάγει το πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα μέτρο, να απαιτεί από τις ΜΚΟ που "δραστηριοποιούνται" εν γένει στο προσφυγικό/μεταναστευτικό να δηλώσουν στο Μητρώο, το οποίο θα δημιουργηθεί στο προσφάτως νεκραναστηθέν υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα ΜΕΛΗ, ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.
1. Το μέτρο είναι ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ, αφού π.χ. περιλαμβάνει από ΜΚΟ του μεγέθους του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, που έχουν χιλιάδες μέλη, υπαλλήλους και συνεργάτες, να ενημερώνουν ανά πάσα στιγμή το Μητρώο για τις αλλαγές που επέρχονται (π.χ. εγγραφή νέων μελών, διαγραφές, θάνατοι, απολύσεις υπαλλήλων, λήξεις συμβάσεων με συνεργάτες κ.λπ.).
2. Στη γενικότητά του περιλαμβάνει κάθε ΜΚΟ, δηλαδή κάθε σωματείο, σύλλογο, μη κερδοσκοπική εταιρεία κ.λπ. που ακόμη και ευκαιριακά "δραστηριοποιείται" σε θέματα υποδοχής ή ένταξης προσφύγων κ.λπ. Περιλαμβάνει δηλαδή ακόμη και τον π.χ. (φανταστικό) Εξωραϊστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων που κάνει μαθήματα ελληνικών σε προσφυγόπουλα. Εδώ "δραστηριοποιούνται" ακόμη και σύλλογοι με μέλη που καλύπτονται από την προστασία του νόμου για τα ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ προσωπικά δεδομένα. Λ.χ. (φανταστικό παράδειγμα) το σωματείο Ελλήνων Ευαγγελιστών, που συμμετέχει σε συσσίτια προσφύγων.
3. Η Καταγραφή των ΜΚΟ (και όχι των μελών τους) είχε αρχίσει με βάση ΠΔ του 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν το λένε, αλλά στην τροπολογία υποχρεώνουν τις ΜΚΟ που έχουν ήδη δηλωθεί να δηλώσουν και τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται πιο πάνω.
4. Αφού λοιπόν υπάρχει καταγραφή των ΜΚΟ (άρα και η δυνατότητα να αξιολογηθούν και να πιστοποιηθούν), τα μέλη τι τα θέλουν; Πρόκειται σαφώς για μέτρο εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, καθώς εξαιτίας κάποιων απατεώνων που δραστηριοποιύνται στα νησιά, καταφεύγουν σε ένα μέτρο ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ που πλήττει εν δυνάμει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων χωρίς λόγο.
5. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΟΝΑΕΙ ΧΕΡΙ ΚΟΨΕΙ ΚΕΦΑΛΙ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (το 2012) ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Διοικητικών Συμβουλίων ΤΩΝ ΜΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. Αλλά μέχρις εκεί. Αυτό είναι εφαρμόσιμο και συνταγματικώς ανεκτό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.