Πολιτικη & Οικονομια

Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική - Απών ο Σαμαράς - Ποιος άλλος βουλευτής της ΝΔ έλειπε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή
Βουλή/© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Πέρασε» στη Βουλή η τροπολογία για το ποδόσφαιρο - Με 156 ΝΑΙ.

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία ήταν ονομαστική κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση είχε θέσει νωρίτερα θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της, απειλώντας με διαγραφή όποιον δεν τασσόταν υπέρ της τροπολογίας. Συνολικά ψήφισαν 246, καθώς υπήρχαν αρκετές απουσίες. Υπέρ τάχθηκαν 156, ενώ κατά 90. ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση καταψήφισαν, ενώ το ΜεΡΑ25 απείχε από τη διαδικασία. 

Απόντες, αλλά όχι σε αποστολή της Βουλής, σύμφωνα με τον ασκούντα χρέη προέδρου Νικήτα Κακλαμάνη ήταν οι βουλευτές Γιώργος Βαγιωνάς και Αντώνης Σαμαράς από τη ΝΔ, και οι Γιάννης Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης, Έφη Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές έστειλαν επιστολή πρόθεσης ψήφου. Δεν έχει δοθεί επί του παρόντος εξήγηση για την απουσία του πρώην πρωθυπουργού. Από τη μεριά του ο κ. Βαγιωνάς δήλωσε στην επιστολή του ότι αν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας.

«Οι ολιγάρχες χρησιμοποιούν χρόνια τώρα τις ομάδες για να ασκούν πιέσεις στην εκτελεστική εξουσία μέσω των οπαδικων στρατών. Κανείς δεν δικαιούται να μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε ποδοσφαιρική αρένα, εγκλωβίζοντας το νομοθετικό σώμα μέσα στη διαμάχη αντίπαλων ολιγαρχών» ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25 Φ. Μπακαδήμα για την αποχή του κόμματος από την ψηφοφορία.

Τροπολογία για το ποδόσφαιρο: Το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας
Τροπολογία για το ποδόσφαιρο: Το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας/ © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης έγινε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), με βάση την οποία ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα έπεφταν κατηγορία. Στην τροπολογία προβλέπεται «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ