- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πώς σχολιάζει ο Κ. Γάτσιος τη Διάσκεψη στο Βερολίνο
Ήταν σχεδόν εχθρική προς την Ελλάδα, αναφέρει ο πρώην πρύτανης
Πώς σχολιάζει ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος τη Διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη.
Σχεδόν «εχθρική προς την Ελλάδα» χαρακτηρίζει ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος τη Διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη σε σχόλιο του.
Ολόκληρη η δήλωσή του:
Η συνάντηση την περασμένη Κυριακή στο Βερολίνο με αντικείμενο τον πόλεμο στη Λιβύη ήταν στην πραγματικότητα και εξ αντικειμένου, με κύρια υπευθυνότητα της Γερμανίας, μία συνάντηση μη φιλική, για να μην πω εχθρική, προς την Ελλάδα.
Αποκλείστηκε η χώρα μας, ενώ εκλήθη να συμμετάσχει σε αυτή ο ηγέτης ο οποίος την προηγούμενη ακριβώς ημέρα είχε δηλώσει ότι θα στείλει στρατεύματα για να συμμετέχουν σε εχθροπραξίες στη Λιβύη, δηλαδή ότι θα κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υποτίθεται ότι ήταν ο σκοπός για τον οποίο είχε συγκληθεί η συνάντηση του Βερολίνου! Αναγνωρισμένα, μάλιστα, αυτός ο ίδιος είχε ήδη προηγουμένως αποστείλει Άραβες τζιχαντιστές μισθοφόρους να πολεμήσουν στο πλευρό τής παράταξης που υποστηρίζει.
Σημαντικότερο από όλα όμως είναι το εξής: Είναι απολύτως εμφανές σε όλους -και τουλάχιστον οι Γερμανοί διπλωμάτες το γνωρίζουν και το αντιλαμβάνονται πολύ καλά- ότι ο λόγος για τον οποίον ο διαταραγμένος ηγέτης της Τουρκίας εκδηλώνει αυτό το δαιμονικό ενδιαφέρον για τα εσωτερικά της Λιβύης είναι γιατί προσπαθεί να υποστηρίξει και να κατοχυρώσει το γνωστό μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα του με την «κυβέρνηση σκιών» της Τρίπολης για την ΑΟΖ. Προσπαθεί δηλαδή να επιβάλλει ως πραγματικότητα αποδεκτή από όλη τη διεθνή κοινότητα κάτι το οποίο είναι εμφανώς παράλογο και πανθομολογουμένως παράνομο. Για να το επιτύχει αυτό δε διστάζει ακόμα και να στείλει τζιχαντιστές μισθοφόρους στη Λιβύη. Και η γερμανική κυβέρνηση, εφόσον αποκλείει την Ελλάδα θεωρώντας και αναδεικνύοντας τον Ερντογκάν ως συνομιλητή της, ουσιαστικά συμπράττει μαζί του και συμφωνεί εν τοις πράγμασι για το συγκεκριμένο θέμα.
Αναρωτιέμαι, λοιπόν. Αυτή η πασιφανής παραβίαση κάθε έννοιας δικαίου και εταιρικής αλληλεγγύης από τη μεριά της κυρίας Μέρκελ δεν είναι κάτι το οποίο αντιβαίνει στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο γράμμα των συνθηκών της; Μήπως είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το θέσουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μία βάναυση καταπάτηση των ευρωπαϊκών αρχών από τη μεριά της γερμανικής Κυβέρνησης;
ΥΓ. Δεν μπορώ να αντιτείνω κάτι σε όσους λένε ότι τον καιρό των Μνημονίων σπαταλήσαμε αξιοπιστία και το όποιο διπλωματικό μας κεφάλαιο, όταν αποκαλούσαμε τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε ναζιστές κατηγορώντας τους ως υπεύθυνους για τις δικές μας κραιπάλες και ρεμούλες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, αλλά και για τη διαχρονική συλλογική μας αδυναμία επί δεκαετίες ολοκληρες να διαχειριστούμε τα του οίκου μας.
Πραγματικά, αυτή μας η στάση ήταν μία από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Όμως σήμερα αντιμετωπίζουμε έναν κίνδυνο ύπαρξης και τα όποια λάθη του παρελθόντος δε θα πρέπει να μας αποτρέπουν από το να υπερασπίζουμε με κάθε τρόπο τα εθνικά μας Δίκαια. Έτσι μόνο θα χτίσουμε την αξιοπιστία μας: υπερασπιζόμενοι τα εθνικά μας Δίκαια με σθένος, ευθύτητα και χωρίς υπεκφυγές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.