Πολιτικη & Οικονομια

Όταν η Σακελλαροπούλου μιλούσε για τους «δράκους» της ανάπτυξης

Σε εκδήλωση της «διαΝΕΟσις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Oμιλία Της Προέδρου Του ΣτΕ Κατερίνας Σακελλαροπούλου  Στην Εκδήλωση Για Τη Δικαιοσύνη Στην Ελλάδα

Όταν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μιλούσε για τους «δράκους» που εμποδίζουν την ανάπτυξη και καθυστερούν την απονομή δικαιοσύνης.

Μια άγνωστη πτυχή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, παρουσιάζει η διαΝΕΟσις με την οποία ως πρόεδρος του ΣτΕ είχε συνεργαστεί τα τελευταία δύο χρόνια ως έμπειρη δικαστική λειτουργός.

Η κ. Σακελλαροπούλου, τότε αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), συμμετείχε στην επταμελή ομάδα δικαστικών λειτουργών που, αφιλοκερδώς, ετοίμασαν μια αναλυτική μελέτη για την καταπολέμηση των κυριότερων προβλημάτων που απασχολούν το δικαστικό σύστημα της χώρας μας.

Η δημοσίευση της μελέτης από τη διαΝΕΟσις εντάσσεται στην ευρύτερη δράση του οργανισμού για την καταπολέμηση των επονομαζόμενων "πέντε δράκων" που εμποδίζουν την ανάπτυξη στη χώρα μας. Οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης είναι ένας από αυτούς. Στην εκδήλωση της διαΝΕΟσις για τους «πέντε δράκους» στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2018, η κ. Σακελλαροπούλου ανέλυσε το γιατί.

Με αφορμή το βιβλίο, και ενώ είχε ήδη αναλάβει την Προεδρία του ΣτΕ, η κ. Σακελλαροπούλου συμμετείχε με ομιλίες τόσο στη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση της Αθήνας, τον Απρίλιο του 2019 όσο και στην ανοιχτή εκδήλωση της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2019.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.