Πολιτικη & Οικονομια

Πώς κατέληξε ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο

Το παρασκήνιο της απόφασης του πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το παρασκήνιο της απόφασης του πρωθυπουργού να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αιφνιδιαστική ήταν, κατά πολλούς, η κίνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την πρόεδρο του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πώς όμως, κατέληξε σε αυτή την επιλογή;

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε πολλές προτάσεις από συνεργάτες του για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Από ό,τι φαίνεται όμως είχε καταλήξει στην κα Σακελλαροπούλου πολύ νωρίς και συγκεκριμένα από τις αρχές του μήνα.

Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν μάλιστα ότι είχαν υπάρξει επαφές του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία είχε ανακοινώσει τις σκέψεις του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Έτσι, χθες το μεσημέρι άρχισαν να ακυρώνονται προγραμματισμένα ραντεβού του πρωθυπουργού, ενώ στενοί του συνεργάτες έσπευσαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η όλη διαδικασία επισπεύστηκε λόγω του προγράμματος του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αναχώρησε για την Ιρλανδία, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Μάικλ Χίγκινς. Για άλλους βέβαια ήταν η καλύτερη στιγμή, προκειμένου να κοπάσει ο θόρυβος για την ίδρυση του υπουργείου για τη μετανάστευση.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν πρόταση την οποία εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ