Πολιτικη & Οικονομια

«Ούτε με 46,5% αυτοδύναμη κυβέρνηση με την αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ»

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
livanios.jpg
Θοδωρής Λιβάνιος © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ούτε με 46,5% αυτοδύναμη κυβέρνηση με την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ» είπε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

«Ο εκλογικός νόμος πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικός αλλά και να διευκολύνει τη χώρα να κυβερνηθεί» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται γι’ αυτό, ακόμη και με 46% το πρώτο κόμμα, με την απλή αναλογική, δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Λιβάνιος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Εκλογές, τόνισε ότι ο εκλογικός νόμος που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση θα δίνει τη δυνατότητα στο πρώτο κόμμα, με ποσοστό κοντά στην περιοχή του 40% να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.  

Η κατάργηση της απλής αναλογικής αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, τόνισε ο κ. Λιβάνιος, επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες πρέπει να είναι εκείνοι που επιλέγουν αν θέλουν μονοκομματικές ή κυβερνήσεις συνεργασίας, και όχι να τις επιβάλει το εκλογικό σύστημα»: «Με την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα με ποσοστό 46,5% μπορεί να πάρει 149 έδρες» ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

«Έχουμε μπροστά ας 3,5 χρόνια κυβερνητικής θητείας, πολλά πράγματα να γίνουν, χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα, έχουμε ισχυρή πλειοψηφία 158 εδρών, δεν βλέπω κανέναν λόγο να συζητείται το ενδεχόμενο εκλογών» υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, επισημαίνοντας ότι εντός του έτους θα παρουσιαστούν οι κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ