- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρηματιστήριο: «Ποδαρικό» με τον γενικό δείκτη τιμών να ξεπερνά τις 930 μονάδες
Υψηλό 5ετίας κατέγραψαν οι συναλλαγές στην πρώτη συνεδρίαση του 2020
Πλατιά χαμόγελα στην πρώτη συνεδρίαση του 2020 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη πάνω από τις 930 μονάδες (υψηλό 5ετίας).
Στις 930,71 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση για το 2020. Η χρηματιστηριακή αγορά κατέγραψε ισχυρά κέρδη, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου 2015. Αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 930,71 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,53%. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίασης της 24ης Φεβρουαρίου 2015 (937,96 μονάδες). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 42,054 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 18.579.979 μετοχές. Την ίδια στιγμή ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,10%.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το ελληνικό Χρηματιστήριο βρέθηκε στην πρώτη θέση των αποδόσεων παγκοσμίως το 2019, καταγράφοντας κέρδη 49,47%. Το Χρηματιστήριο κατέγραψε μεγάλο ανοδικό ριμπάουντ από τις αρχές του 2019, καλύπτοντας τις μεγάλες απώλειες που κατέγραφε την τελευταία 5ετία. Η έντονη ανοδική κίνηση της αγοράς κορυφώθηκε μετά τις ευρωεκλογές, όταν οι αγορές προεξοφλούσαν την επικράτηση και την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές. Ο ενθουσιασμός για τη νέα κυβέρνηση βοήθησε το Χρηματιστήριο να σημειώσει μεγάλη άνοδο το 2019, ενισχυμένο από τις προσδοκίες ότι ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υιοθετήσει μια ατζέντα πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις, προσθέτει το ΑΠΕ.
Η χρηματιστηριακή αγορά βρήκε ισχυρά στηρίγματα και στο κλίμα ευφορίας που επικράτησε και συνεχίζει να επικρατεί στην ελληνική αγορά ομολόγων με τις αποδόσεις να κατρακυλούν σε ιστορικά χαμηλά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.