- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεννηματά για ΠτΔ: Δεν θα ψηφίσω πρόσωπο προερχόμενο από τη ΝΔ
«Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε την δική μας πρόταση, με πρόσωπο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο»
Το ΚΙΝΑΛ θα συναινέσει στο πρόσωπο του ΠτΔ εάν προέρχεται από τον χώρο της ευρύτερης Προοδευτικής παράταξης, λέει η Φώφη Γεννηματά.
Προϋπόθεση για να συναινέσει το Κίνημα Αλλαγής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να προέρχεται από τον χώρο της ευρύτερης Προοδευτικής παράταξης, τονίζει η Φώφη Γεννηματά. Σε εφ 'ολης της ύλης συνέντευξή της στο «iefimerida.gr», η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει πως υπάρχουν πολλά κατάλληλα πρόσωπα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, προσθέτοντας όμως ότι η συζήτηση επί ονομάτων αυτή τη στιγμή δεν βοηθάει, αντίθετα αποπροσανατολίζει.
Ερωτηθείσα αν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει το ΚΙΝΑΛ στην περίπτωση που το κυβερνών κόμμα προτείνει πρόσωπα από τον χώρο του, η κ. Γεννηματά απάντησε πως δεν πρόκειται να συμφωνήσει αν η τελική επιλογή του κ. Μητσοτάκη γίνει με κριτήριο «τις εσωκομματικές διευθετήσεις με τις πολυποίκιλες πτέρυγες της ΝΔ». Στην περίπτωση αυτή, σημειώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «θα έχουμε τη δική μας πρόταση, με πρόσωπο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που θα εκφράζει την ανάγκη για ισορροπία στο πολιτικό σύστημα και την εθνική συνεννόηση που σήμερα είναι επιτακτικά αναγκαία». Συμπληρώνει ότι στην παρούσα φάση δεν έχει νόημα η ονοματολογία και ότι το κόμμα της θα τοποθετηθεί την «κατάλληλη ώρα, κρίνοντας και προτείνοντας».
«Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί πράγματι να αξιοποιήσει την λευκή επιταγή που του παρέδωσε ο κ Τσίπρας με την συνταγματική αναθεώρηση και να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας με την κυβερνητική κοινοβουλευτική του πλειοψηφία. Αν η τελική επιλογή του γίνει με κριτήριο τις εσωκομματικές διευθετήσεις με τις πολυποίκιλες πτέρυγες της ΝΔ, εμείς προφανώς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε. Τα ονόματα εξάλλου που αναφέρατε δεν ενώνουν ούτε την ΝΔ πόσο μάλλον το σύνολο του ελληνικού λαού. Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε την δική μας πρόταση, με πρόσωπο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που θα εκφράζει την ανάγκη για ισορροπία στο πολιτικό σύστημα και την εθνική συνεννόηση που σήμερα είναι επιτακτικά αναγκαία. Δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση η ονοματολογία. Θα τοποθετηθούμε την κατάλληλη ώρα, κρίνοντας και προτείνοντας», είπε συγκεριμένα η κ. Γεννηματά.
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να καταστήσει σαφές προς την Τουρκία ότι «η μόνη οδός που υπάρχει για την επίλυση της διαφοράς είναι η Διεθνής Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου». Ταυτόχρονα όμως, επισήμανε, «να είναι σαφές ότι διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις επί των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Σε ερώτηση αν φοβάται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε πως με την «Τουρκία του Ερντογάν οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, σε εγρήγορση και επιφυλακή» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη της και στη διπλωματική αλλά και αμυντική ετοιμότητα της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε εκ νέου τον κ. Μητσοτάκη να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, στη βάση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προτεραιοτήτων και προτάσεων. «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να συγκροτήσει ένα εθνικό μέτωπο για να αποτρέψει και να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις» σημείωσε περαιτέρω.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον προϋπολογισμό του 2020, η κ. Γεννηματά είπε πως «επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση βαδίζει χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία, δεν έχει στρατηγική για την ανάπτυξη».
Κληθείσα να απαντήσει αν θα συναινούσε στο κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για συγκυβέρνηση απέναντι στη ΝΔ δεδομένου ότι στις επόμενες εκλογές ισχύει η απλή αναλογική, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε: «Εμείς έχουμε απαντήσεις και λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Είμαστε δύναμη δημιουργίας και προόδου. Δεν είμαστε συμπλήρωμα για να βγαίνουν τα κουκιά στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ . Δεν μας αφορούν και δεν μας απασχολούν ούτε τυχόν εκβιασμοί του κ. Μητσοτάκη, ούτε τα γνωστά παιχνίδια του κ. Τσίπρα που ψάχνει συνεχώς για μπαλώματα στην δική του πολιτική κουρελού. Στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα διαμορφώσουν νέους πολιτικούς συσχετισμούς, και θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν σημαντικά το Κίνημα Αλλαγής».
Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε πως είναι θέμα χρόνου νομοτελειακά «να προσγειωθεί στο πραγματικό πολιτικό και εκλογικό του μέγεθος», προσθέτοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής αργά αλλά σταθερά κερδίζει έδαφος.
Τέλος, εξέφρασε τη βούλησή της να είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος το 2021 και επισήμανε πως αυτό που «προέχει τώρα είναι να κάνουμε το Κίνημα Αλλαγής ακόμα πιο δυνατό, πιο αποδοτικό στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται καθημερινά στο όνομα μιας σκληρής αντιπολιτευτικής ρητορικής η οποία πρεσβεύει την αλήθεια.
Πότε πληρώνεται και πώς υπολογίζεται
Με 17 βουλευτές μένει η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Κάθε τι που φέρνει μια αλλαγή, φέρνει μαζί μέσα του τη δύναμη της ελπίδας» δηλώνει ο βουλευτής
Το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Βόρεια Εύβοια
«Η λάμψη, το ταλέντο και η μοναδική παρουσία της θα μείνουν για πάντα ζωντανά μέσα απο τις ταινίες της» σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων
Η συλλυπητήρια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού
«Ηθοποιός που συνδύαζε φυσικό κάλλος και μια σπάνια γοητεία, με πηγαίο ταλέντο, έπλασε ρόλους διαχρονικούς, που θα εξακολουθούν να μας χαρίζουν συγκίνηση και χαρά»
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Γιατί οι οδηγοί δεν θα δουν ολόκληρη την έκπτωση των 10 λεπτών στη βενζίνη
Μετά την παραίτηση του Γιώργου Καραμέρου
«Ο ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κλείσει» απαντά στην ΕΛΑΣ
«Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
Μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
Τέταρτο κόμμα πλέον στη Βουλή
Η ανακοίνωση του βουλευτή Αργολίδας
Οι συνολικές αφίξεις μειώθηκαν από περίπου 890.000 το 2015 σε 48.000 το 2025, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε στοιχεία για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών και άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κ. Παπαστεργιάδη κάθε επιτυχία στο έργο και στις δράσεις της κοινότητας
Eπίσκεψη στο αμαξοστάσιο πλατείας Αττικής της Ο.ΣΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.