- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση MRB: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας
Πρόσωπο της χρονιάς για το 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Έξι στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν προς το τέλος της τετραετίας σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB. Πρώτος ο Μητσοτάκης για πρόσωπο της νέας χρονιάς.
Το 86,2% των ερωτηθέντων σε νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της «Real News» τάσσεται υπέρ του διαλόγου και της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των εθνικών προκλήσεων.
Πιο αναλυτικά περισσότεροι από έξι στους 10 πολίτες -ποσοστό 64,3% - εκτιμούν ότι βουλευτικές εκλογές θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας, ενώ το 12,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η διεξαγωγή εκλογών θα γίνει σε δύο χρόνια. Παράλληλα, το 57,4% των ερωτηθέντων επιθυμεί οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Στη δημοσκόπηση για λογαριασμό της Real News το 41% δηλώνει ότι εκφράζεται από τη λέξη ελπίδα για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν 23,1%. Το 41% δηλώνει ότι τον εκφράζει η λέξη οργή. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν 54,4%.
Σε ό,τι αφορά το ποιο θα είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το 2020, ο πρωθυπουργός διατηρεί μεγάλο προβάδισμα, όπως και στη δημοσκόπηση της Pulse, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 25,6%, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φτάνει σε 8,2%. Ακολουθούν ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 7,5%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 6,2%, ενώ την πρώτα πεντάδα συμπληρώνει ο Ντόναλντ Τραμπ με 3,9%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.