Πολιτικη & Οικονομια

Σκυλακάκης: Νέες κατηγορίες δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα

Τόνισε ότι έγιναν ήδη διορθωτικές κινήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2793318.jpg
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ / ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Την ένταξη νέων κατηγοριών δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα έκανε γνωστή ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Πρωινοί Τύπου" ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι έγιναν ήδη διορθωτικές κινήσεις από την ΗΔΙΚΑ και έτσι πολλοί από όλους όσοι έχουν κάνει την ένσταση, μέσω της πλατφόρμας, μπορούν να δουν ότι είναι πλέον δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι, σύμφωνα με τον υφυπουργό, άτομα με ειδικές ανάγκες, δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ, που αρχικά είχαν αποκλειστεί. Τόνισε δε ότι το 50% όσων έχουν κάνει την ένσταση, θα λάβουν τελικά το κοινωνικό μέρισμα.

Ο κ. Σκυλακάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια σειρά αδικιών, τις οποίες χαρακτήρισε αναπόφευκτες. "Δεν υπάρχει πραγματική εικόνα της φοροδιαφυγής και εξακολουθούμε να φορολογούμε με βάσει πλασματικά στοιχεία" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε: "Αυτού του είδους οι αδικίες μας εμποδίζουν να κάνουμε σοβαρή κοινωνική πολιτική". Σημείωσε δε ότι τα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα δόθηκαν προεκλογικά.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μόνιμο βοήθημα για τους συνταξιούχους, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στη σύνταξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ