- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αγάπη μου, διέγραψα τον Σημίτη
Έτσι αντιμετωπίζεται η τουρκική προκλητικότητα ή με τον εγκλωβισμό της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο;
Η καίρια παρέμβαση του Κώστα Σημίτη και οι «πατριωτικές» φωνές.
Ας υποθέσουμε πως ερχόταν στην Ελλάδα ένας εξωγήινος που δεν γνώριζε τίποτα γι’ αυτήν. Ας φανταστούμε πως σ’ αυτήν την «έρημη χώρα» τον έβαζαν να παρακολουθήσει το πώς σχολιάζουν τα ελληνοτουρκικά, καλεσμένοι σε κάποιες πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές «λόγου», διάφοροι καθηγητές, διδάκτορες, στρατηγοί και ναυ-αρχαίοι. Και αν συνεχίζοντας την υπόθεσή μας του δίναμε στη συνέχεια να διαβάσει και το αφιέρωμα των Νέων στη Συμφωνία του Ελσίνκι με την καίρια παρέμβαση του Κώστα Σημίτη και τα εκπληκτικά άρθρα των Χ. Ροζάκη, Χ. Στυλιανίδη, Π. Ιωακειμίδη, Π. Λιάκουρα και λίγο παρακάτω του Γ. Βούλγαρη, είμαι σίγουρα πως αυτός επιστρέφοντας στον πλανήτη του ίσως το πολύ πολύ παραφράζοντας τον Αστερίξ να έλεγε πως «είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες».
Τι έγραφαν με δυο λόγια αυτά τα άρθρα; Έγραφαν πως η επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών -η ίδια η αναφορά σε ελληνοτουρκικές διαφορές, θεωρείται προδοσία σ’ αυτές τις εκπομπές- πρέπει να στηρίζεται στην εμπλοκή της ΕΕ στο ζήτημα, ότι είναι καλύτερο να επιδιώκεις μια ατελή λύση από το να αναβάλλεις να κάνεις οτιδήποτε, γιατί η επόμενη λύση θα είναι πολύ χειρότερη, ότι αν πιστεύεις στα δίκαια σου πρέπει να επιδιώκεις την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης γνωρίζοντας ότι σ’ αυτή την περίπτωση δεν παίζεις το «πάρτα όλα». Σπεύδω να προλάβω τις «πατριωτικές» φωνές που θα αντιτάξουν το επιχείρημα πως η Τουρκία ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως μια δημοκρατική χώρα στον πυρήνα της Ευρώπης πρέπει να αντιδρά όπως μια ανελεύθερη, αυταρχική δημοκρατία; Έτσι αντιμετωπίζεται η τουρκική προκλητικότητα ή με τον εγκλωβισμό της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο;
Και τι ακούμε στις πρωινές εκπομπές «λόγου»; Όχι βεβαίως από όλους τους συμμετέχοντες, αλλά το βάρος πέφτει σ’ αυτούς που μεταφέρουν κηρύγματα υπέρ των στρατιωτικών εξοπλισμών, που δεν μετρούν τις συνέπειες μιας στρατιωτικής εμπλοκής των δυο χωρών, που επικαλούνται την πολιτική της ισχύος και την «ικανότητα αποτροπής» κι άλλα ωραία. Βεβαίως οι περισσότεροι εξ αυτών που υποστηρίζουν τα περί πολεμικής ετοιμότητας, είναι οπαδοί του «να μαζευτούμε, να πάτε».
Και ποιοι τους καλούν, και γνωρίζοντας τις «αδυναμίες» τους τούς σπρώχνουν να πετούν αυτές τις «πατριωτικές» κοτρόνες; Μα κάποιοι σαν εκείνο τον δημοφιλή τηλεοπτικό αστέρα, ο οποίος «διέγραψε» τον Κώστα Σημίτη λόγω του άρθρου του για το Ελσίνκι. «Διέγραψε» έναν πολιτικό που έλεγε και έκανε τα αντίθετα απ’ αυτά που θέλει ο τηλεοπτικός λαϊκισμός του. Ένας λαϊκισμός που χρόνια τώρα γεννά Μιχαλολιάκους και Βελόπουλους και σήμερα εξακολουθεί χωρίς να συνέβη τίποτα να κουνά το δάκτυλό του σ’ όλους τους άλλους, αντί να το κουνά μπροστά στον καθρέπτη. Κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθεί καθαρά πως αυτός ο τηλεοπτικός βασιλιάς εκατομμύριων Ελλήνων είναι μεγάλος και επικίνδυνος ψεύτης. Να πού χρειάζεται ο Λόγος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.