Πολιτικη & Οικονομια

Τάκης Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: «Το ποτήρι έχει νερό μέσα»

Πώς σχολιάζει ο υπουργός Εσωτερικών την ψηφοφορία στη Βουλή και το κλίμα συναίνεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάκης Θεοδωρικάκος
Τάκης Θεοδωρικάκος/ © INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Τι απαντά ο Τάκης Θεοδωρικάκος για το «αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο» μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων.

Στην ιστορική συναίνεση με 288 ψήφους βουλευτών που έλαβε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Μεταξύ άλλων, λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία στην Oλομέλεια της Βουλής, ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για συμβιβασμούς και ζυμώσεις που οδήγησαν στην έγκριση του νομοσχεδίου με ρεκόρ ψήφων.

«Αυτό που πετύχαμε, συμβολίζει την ανάγκη συναινέσεων σε θέματα που αφορούν εθνικά ζητήματα και αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα. Τότε τη συναίνεση την επιδιώκουμε και την πετυχαίνουμε και είναι σπουδαίο που το καταφέρνουμε» ej;hghse.

Γνωστοποίησε, επίσης, ότι όταν αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού έπρεπε να ληφθεί η απόφαση αν η κυβέρνηση θα επιμείνει έως το τέλος στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου, «αλλά ξέραμε ότι δεν θα ψήφιζε κανένας».

«Θέλαμε 200 ψήφους. Εμείς είχαμε 158, με το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, δύο κόμματα που από την αρχή είχαν θετική συνδρομή και την ίδια άποψη με εμάς, φτάναμε τις 190 ψήφους» υπογράμμισε ο υπουργός. Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τη διαδικασία των διαβουλεύσεων με τα κόμματα, «πολύ επίπονη προσπάθεια», που όπως είπε, κράτησε τουλάχιστον 100 ημέρες». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι προσωπικά ο ίδιος αλλά και η ΝΔ, επιθυμούσαν «να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες πάνω στη γη», αλλά εάν δεν προχωρούσε με συναίνεση η διαδικασία κανένας δεν θα ψήφιζε και θα είχαμε τέσσερα ακόμη χρόνια χαμένα.

«Μου λένε: Το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Απαντώ, ότι έχει νερό μέσα. Αν δεν το ψηφίζαμε δεν θα είχε ούτε μια σταγόνα» κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ