Πολιτικη & Οικονομια

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων

Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι - Πότε πληρώνονται τα επιδόματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΟΑΕΔ
ΟΑΕΔ/©INTIME/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ.

Από σήμερα, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, ξεκινά η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Όπως ανακοινώθηκε, Δώρο Χριστουγέννων δικαιούνται οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Το ποσό που θα πάρουν ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας, εφόσον λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Δηλαδή, 360 ευρώ. Στην περίπτωση που έπαιρναν επίδομα για χρονικό διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Οι προγραμματισμένες πληρωμές αφορούν επίσης επιδόματα ανεργίας, επιδόματα μακροχρονίως ανέργων, καθώς και βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων. Η καταβολή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 6 Ιανουαρίου.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, καθώς και των μακροχρονίως ανέργων (μέσα στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί) εξακολουθεί να ισχύει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.