- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης σε Επιτρόπους: Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα της ΕΕ
Τι απάντησαν Μαργαρίτης Σχοινάς και Ίλβα Γιόχανσον λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
«Δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε για το μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδεχόμενος Σχοινά και Γιόχανσον.
«Δεν είναι ελληνοτουρκικό πρόβλημα, αλλά ένα θέμα που επηρεάζει συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναμένουμε τη βοήθειά σας, μια σταθερή πολιτική της Ένωσης για την αντιμετώπισή του και μια επιτυχή συνεργασία μεταξύ της Κομισιόν και των ελληνικών αρχών». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από την έναρξη της σύσκεψης για το μεταναστευτικό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε το πρωί της Πέμπτης τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, αρμόδιο για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.
Όπως είπε, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σύσκεψη γίνεται πριν από την επίσκεψη των δύο Επιτρόπων στην Άγκυρα, την Παρασκευή, και επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.
Από τη μεριά του, ο κ. Σχοινάς τόνισε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι ξεκινά η συζήτηση από την περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα. Ανέφερε, μάλιστα, πως θα συζητηθούν η αλληλεγγύη, η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι συμφωνίες Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.
«
«Θεωρούμε πως η Ελλάδα θα είναι ένας σημαντικός εταίρος στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου» ανέφερε, με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει στη συνέχεια: «Η Ελλάδα έχει ήδη συνεισφέρει, με νέες προτάσεις για τον μηχανισμό επιστροφών αλλά και για το "Δουβλίνο 2", καθώς και με ένα λογικό και υλοποιήσιμο πλαίσιο για τη διαμοίραση του "βάρους" στην ΕΕ».
Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα για το άσυλο, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα θα συμβάλει με ιδέες και προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» - Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία
Για τις παραβάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Νέο «Εξοικονομώ» για 62.000 κατοικίες - Aύξηση έως και 100 ευρώ τον χρόνο στο επίδομα θέρμανσης
«Μετρό με Τσίπρα - Μετρό με Μητσοτάκη»: Η φωτογραφία που ανέβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το ΚΑΤ θα το παραδώσω στον διάδοχό μου εντελώς καινούργιο», ανέφερε υπουργός Υγείας
«Συνεχίζουμε με ακόμη πιο στοχευμένες παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος», τόνισε ο Περιφερειάρχης
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα
«Η Κοζάνη αποκτά ένα νέο νοσοκομείο-κόσμημα» - Επίσκεψη του πρωθυπουργού στη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.