Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 468

Μέλος του συλλόγου για την καθολική απαγόρευση χρήσης του μηχανήματος που διασκορπίζει τα πεσμένα φύλλα

Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 468
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Επική φωτογραφία της εβδομάδας

Ο αγιασμός των περιπολικών

Η Ζέττα Μακρή παρίσταται στην τελετή παραλαβής 6 αυτοκινήτων και 3 μηχανών από την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας (φωτό από το λογαριασμό της στο twitter). Η στιγμή της «ενδυνάμωσης» των μηχανών με τον αγιασμό, παρουσία της τοπικής βουλευτού με την επίσημη λεοπάρ ενδυμασία είναι ιερή. Διότι, στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα μεταφυσικό «καραφτιάξιμο» των μηχανών και των αυτοκινήτων που τα καθιστά ισχυρότερα απέναντι στον εχθρό. Και μένουν ασφαλώς όλοι ευχαριστημένοι: Οι ιερείς επιβεβαιώνουν ότι χωρίς την ευλογία τους δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Και η τοπική βουλευτής κ. Ζέττα Μακρή έχει την ευκαιρία να «τουιτάρει» τη φωτογραφία και να δείξει στους ψηφοφόρους της ότι κάτι κάνει. Άσε που αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του μητροπολίτη Δημητσάνας περι ηλεκτροφόρου ράσου, τα οχήματα δεν πρόκειται να μείνουν ποτέ από μπαταρία.


Φυσικά και είναι σημαντικό να έρθουν ο Νίκολας Κέιτζ και η Πενέλοπε Κρουζ στην Κεφαλονιά, αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

● Γιατί, μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά σύμφωνα με μια παλιά προφητεία, αν ρίξεις δύο διεθνείς celebrities μέσα στο ρήγμα οι συνέπειες του σεισμού θα εξαφανιστούν.

● Και κυρίως ο Παπαζάχος θα σταματήσει τις προβλέψεις...


Είναι μια πραγματικά αμήχανη στιγμή: Από τη μία, θέλεις να πανηγυρίσεις ότι με δική σου εντολή «17.700.000 ευρώ από μίζες, επιστρέφουν στον ελληνικό λαό»…

●…και από την άλλη, να προσπαθείς να αποσιωπήσεις το γεγονός ότι αυτά τα 17.700.000 ευρώ βρέθηκαν εξαιτίας νόμων που έχει φέρει ο Παπακωνσταντίνου, τον οποίο έχεις παραπέμψει για απιστία.


Αυτή την ιδέα να μετονομαστεί η «Χρυσή Αυγή» σε «Εθνική Αυγή» δεν την είχε εφαρμόσει πρώτα η Τατιάνα Στεφανίδου, που μετονόμαζε τις εκπομπές της προκειμένου να γλιτώνει τα πρόστιμα του ΕΣΡ;

● Ή ο Αχιλλέας Μπέος, για να απαλλαγεί από τα χρέη του Πανιωνίου, μετονομάζοντάς τον σε «Νέο»;


Κι όμως, οι 17.500 προσλήψεις-εξπρές που ανακοινώθηκαν σε δήμους και άλλες υπηρεσίες δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι στην πραγματικότητα ΣΥΡΙΖΑ.

● Αν και, στην πραγματικότητα, είναι κάτι παραπάνω από αυτό: ένας σύγχρονος Ρομπέν των Δασών!

● Που τιμωρεί τη διεφθαρμένη και γεμάτη αμφισβητήσεις μεσαία τάξη και τα δίνει στους διορισμένους ψηφοφόρους του...

● Επίσης η πράξη αυτή δείχνει υπευθυνότητα. Διότι αντί να θέτεις σε κίνδυνο τη χώρα με πολιτικούς πειραματισμούς και μεταρρυθμίσεις που δεν κατέχεις καθόλου, κάνεις αυτό που ξέρεις καλύτερα: διορισμούς!

● Και, φυσικά, βοηθάς τους νέους επιστήμονες να βρουν το δρόμο τους, κάνοντάς τους σαφές ότι πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό το συντομότερο, αν θέλουν να δουλέψουν.

● Και, τέλος, ξεμπροστιάζει τα media, που κάθε τόσο κάνουν κήρυγμα εναντίον του «πελατειακού κράτους», αναγκάζοντάς τα να δείξουν ενθουσιασμό για τις προσλήψεις, επειδή πρέπει να χαροποιήσουν τους πελάτες τους.


Καλά, τόσα χρόνια οι βιομηχανίες που παράγουν τρακτέρ δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κατασκευάσουν ένα που να μη χρειάζεται να ρημαδο-ζεστάνεις τη μηχανή του για να ξεκινήσει;


image

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στην «Κεφαλονιά»

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα εμφανίσεων γνωστών καλλιτεχνών της πολιτικής στην Κεφαλονιά. Υπουργοί και εκπρόσωποι κομμάτων, ακολουθώντας τη μεγάλη παράδοση του «Μαυρογιαλουρισμού», προσγειώνονται θεαματικά στο νησί, ξεναγούνται στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό συνοδεία μεγάλου μπαλέτου παρατρεχάμενων, κάνουν δηλώσεις συμπαράστασης και αναχωρούν.


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Το να δίνεις δύο μέρες παράταση στην ημερομηνία λήξεως του φρέσκου γάλακτος στην πραγματικότητα δεν είναι σα να εφαρμόζεις τη ρύθμιση με τα ληγμένα, απλώς με άλλη ονομασία;


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Υπεύθυνος προεκλογικής εκστρατείας στο κόμμα του Στέφανου Τζουμάκα.


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για... «Κουμπαράθισμα»: Το τυφλό σημείο ανάμεσα στο κάθισμα και στην πλάτη της θέσης του οδηγού, όπου καταλήγουν μοιραία τα νομίσματα που φεύγουν από τις τσέπες.


Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

image

Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα χρειαστεί μια ικανή δέσμη μέσων ενημέρωσης που θα ενημερώνουν αντικειμενικά για το έργο και τις προσπάθειές της».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Όταν γίνουμε κυβέρνηση και τα πράγματα σοβαρέψουν, πρέπει να οργανωθούμε: Να έχουμε τα δικά μας κανάλια που θα προπαγανδίζουν υπέρ των αναγκαίων αντιλαϊκών μέτρων που θα παίρνουμε, όπως ακριβώς έχουν τώρα οι άλλοι που τους κατηγορούμε.