Πολιτικη & Οικονομια

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει Πολάκη: «Μη αποδεκτές» οι δηλώσεις του

Η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παύλος Πολάκης
Παύλος Πολάκης © INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σκληρή ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη.

Έντονες αντιδράσεις, ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει επίθεση μέσω Facebook του Παύλου Πολάκη στην Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία έχει αναλάβει πλέον χρέη εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του «αδειάζει» τον βουλευτή Χανίων, τονίζοντας, πως θεωρεί «μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη», αναφέροντας πως «η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους». Και καταλήγει: «Η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες.

Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους.

Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι, σε χυδαιότητες με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς.

Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ