Πολιτικη & Οικονομια

Ακατάλληλο 300

2870-71204.jpg
Γρηγόρης Βαλλιανάτος
ΤΕΥΧΟΣ 300
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5985-13856.jpg

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος εξηγεί πώς κλέψαμε το Καγιέν από τα εγγόνια μας

Οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ανέλαβαν να βάλουν στο χάρτη τα λαϊκά στρώματα, που ήταν μέχρι τότε στην απέξω. Αυτό έγινε με περισσή βιασύνη, με πλήθος μέτρων για ένα άλλο κοινωνικό κράτος και κυρίαρχο αποτέλεσμα το νεοπλουτισμό.

Λαϊκά παιδιά στην εξουσία, νέος εθνικισμός και αμήχανη στάση προς την κυρίαρχη Εκκλησία.

Το «νεωτερικό» κομμάτι αυτού του βαλκανικού σοσιαλισμού του πελατειακού κράτους των κολλητών και των δικών μας συντεχνιών όχι μόνο δεν στράβωσε με την πορεία στην ΕΕ, αλλά ξετίναξε τη μπάνκα των κονδυλίων της προσαρμογής στη νέα οικογένεια.

Καί η Νέα Δημοκρατία έμεινε να στηρίζει ένα κομπραδόρικο κεφάλαιο και κάθε τι που της θύμιζε περασμένα μεγαλεία (!). Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, ρεζιλεύοντας κάθε έννοια φιλελευθερισμού.

Η Αριστερά ξεκοκάλισε τον ανύπαρκτο ανθρωπισμό της σοβιετικής αποτυχίας στο όνομα μιας ουράνιας ισότητας προς τα κάτω και προσαρμόστηκε στο λαϊκισμό ενός «ιδανικού» αποτυχημένου μοντέλου. Προπαγάνδισε κοινωνικές κατακτήσεις με δανεικά κι αγύριστα, σε μια κοινωνία όπου λίγοι παράγουν, όποιος κερδίζει από τη δουλειά του είναι ύποπτος καπιταλιστής και πολλοί «επιδοτούνται».

Η παιδεία, η επιστήμη, η έρευνα και ο «πολιτισμός», η τέχνη, το περιβάλλον, ο εθελοντισμός, έγιναν αναπόφευκτα βαρίδια αρπαχτής.

Το παίξαμε Ευρωπαίοι!

Μα θα πρέπει, λέει, να ντρέπομαι που κατάφερα να αγοράσω σπίτι ή εξοχικό; Να βάλω καλύτερα ρούχα; Να πάω διακοπές; Να διασκεδάσω παραραπάνω; Να μοστράρω αυτοκίνητο; Να ταξιδέψω;

Όχι. Αλλά να κατανοήσω πως αυτά τα έκλεψα από τα παιδιά και τα εγγόνια μου!

Γιατί να εμπιστεφθώ αυτούς που μας έφτασαν εδώ, για να μας βγάλουν από εδώ;

Γιατί να ανεχθώ τις γνωστές φάτσες στα ΜΜΕ, αυτούς που μεγάλυναν τους άλλους που διοίκησαν «έτσι»; Αυτοί θα απεικονίσουν το μέλλοντα αιώνα;

Σήμερα δηλώσαμε πτώχευση, κατηγορώντας όλους τους άλλους εκτός απο εμάς.

Γιατί η χώρα κακοδιοικήθηκε, αντάλλαξε ψέματα με τους πολίτες και τον κόσμο ολόκληρο. Κατέστρεψε την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Γιατί μάθαμε να ζούμε με δανεικά κι αδήλωτα.

Και τώρα;

Τώρα θα γίνουμε φτωχότεροι και θα χτίσουμε μια κοινωνία και ένα κράτος που να θυμίζει Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και πάμε με το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές, γιατί, δυστυχώς, τα άλλα είναι πολύ χειρότερα.

Και θα το κάνουμε, κουφάλες νεκροθάφτες!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ