Πολιτικη & Οικονομια

Φρουζής: Οι βασικοί στόχοι της Novartis επιτεύχθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή για την υπόθεση Novartis.

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, η κατάθεση του πρώην αντιπρόεδρου της Novartis Hellas, Κωνσταντίνου Φρουζή.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιαγκή, ο κ. Φρουζής είπε: «Πίσω από τους προστατευόμενους μάρτυρες και την εισαγγελέα υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαλότητες εναντίον των 10 πολιτικών προσώπων. Μέρος του σχεδίου είναι η εισαγγελέας και οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Εργαλειοποιήθηκαν και αυτοί και εγώ για να στήσουν τη σκευωρία. Εγώ ήμουν απαραίτητος στο σενάριό τους».

Απαντώντας εάν θεωρεί ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ενεργούσε μόνη της είπε: «Δεν είχαμε προηγούμενα για να είναι αποτέλεσμα δικής της εμπάθειας. Σίγουρα πίσω από τις ενέργειες της είναι υπουργοί που ήθελαν να πλήξουν τους 10 πολιτικούς τους αντιπάλους».

Ο κ. Φρουζής απάντησε σε ερωτήσεις μελών της προανακριτικής για το διαβόητο Harvard Project της Novartis, που είχε ως στόχο να ανεβάσει πανευρωπαϊκά τις τιμές των φαρμάκων της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι «Οι δυο βασικοί στόχοι της φαρμακοβιομηχανίας και της Novartis που ήταν και στόχοι του project, δηλαδή η έκδοση τιμών φαρμάκων μια φορά το χρόνο και η μέση χαμηλότερη τιμή δυο χωρών της ευρωζώνης επιτεύχθηκαν επί κυβέρνησης Τσίπρα».

Για Τουλουπάκη

Ο κ. Φρουζής αναφέρθηκε και πάλι στην άτυπη συνάντησή του με την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, και φέρεται να δήλωσε ότι πήγε στη συνάντηση με δύο στόχους: να καταθέσει όσα ο ίδιος γνώριζε καθώς δεν είχε κληθεί έως τότε από καμία δικαστική αρχή, και να ξεμπλοκαριστούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Όπως υποστήριξε, η κυρία Τουλουπάκη του επισήμανε ότι έχει στοιχεία για την ποινική του εμπλοκή και του πρότεινε να ενταχθεί σε ευεργετικές διατάξεις.

«Η κουβέντα ήταν για να δώσω πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα» είπε ο κ. Φρουζής και πρόσθεσε ότι «αποκλειστικό αντικείμενο με την κυρία Τουλουπάκη ήταν τα 10 πολιτικά πρόσωπα». Παράλληλα υποστήριξε πως η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς του είπε «θα έχεις ευνοϊκή μεταχείριση αρκεί να μου πεις γι αυτά τα πρόσωπα (σ.σ. τους 10 πολιτικούς)». Ο ίδιος τόνισε ότι του έκανε εντύπωση πως ο επίμαχος διάλογος δεν έγινε με τον ανακριτή αλλά με την εισαγγελέα.

Σε ερώτηση, δε, του Γιάννη Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φρουζής φέρεται να απάντησε ότι «έφυγα στεναχωρημένος από τη συνάντηση με την κυρία Τουλουπάκη διότι κατάλαβα με σαφήνεια ότι, εάν δεν καταθέσω όπως αυτή ήθελε, δεν θα μου αποδεσμευόταν ο λογαριασμός».