Πολιτικη & Οικονομια

«Ντου» στις τράπεζες: Έψαξαν και τις τσάντες των υπαλλήλων

Εξονυχιστικός ο έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εξονυχιστικός έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες. Έψαξαν ακόμα και τις τσάντες των υπαλλήλων.

Ταυτόχρονη έφοδο στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, της Attica Bank, αλλά και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πραγματοποίησαν το πρωί πάνω από 100 υπάλληλοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Οι 100 «Ράμπο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν από τους υπαλλήλους όχι απλώς να απομακρυνθούν από τα γραφεία τους, αλλά και να μην αγγίξουν απολύτως τίποτε, αφήνοντας πίσω τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι ελεγκτές ζήτησαν και πήραν έγγραφα -με τις τράπεζες να ανταποκρίνονται άμεσα-, ενώ αντέγραψαν σκληρούς δίσκους. Έρευνα πραγματοποιήθηκε ακόμη και σε προσωπικά αντικείμενα στελεχών, όπως τσάντες και χαρτοφύλακες.

Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού τις τράπεζες αφορά στο ζήτημα των χρεώσεων και προκειμένου να διακριβωθεί εάν υπήρξαν εναρμονισμένες πρακτικές ή όχι.

Προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε απειλήσει τις τράπεζες με παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία θα ερευνούσε ενδεχόμενη εναρμονισμένη πρακτική, σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις. Να σημειωθεί ότι εφόσον κάτι τέτοιο αποδειχθεί οι τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με πολύ βαριά πρόστιμα.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των χρεώσεων, μετά τη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των τραπεζών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, προχώρησαν σε κάποιες περιορισμένες κινήσεις (αναστολή αυξήσεων), οι οποίες προφανώς δεν κρίθηκαν επαρκείς από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό.