Πολιτικη & Οικονομια

Χ. Αυγή: ξανά στον τόπο της δολοφονίας Φύσσα

Αντίδραση από την οικογένεια του δολοφονημένου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παρέλαση, εκφώνηση συνθημάτων, επίθεση με πέτρες σ΄ ένα αριστερίστικο στέκι και κατέβασμα του πανό που αναφέρονταν στον Παύλο Φύσσα, πραγματοποίησαν το Σάββατο 100 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής, στο σημείο όπου τον περασμένο Σεπτέμβρη σημειώθηκε ο φόνος του νεαρού ράπερ. Το γεγονός προκάλεσε αντιναζιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ανακοίνωση της οικογένειας του δολοφονημένου.

Ειδικότερα, το Σάββατο στις 10:45 το πρωί, περίπου 100 μέλη της Χρυσής Αυγής, με στρατιωτικό βήμα, έκαναν παρέλαση στο Κερατσίνι (οδός Τσαλδάρη), κατέβασαν το πανό που είχε αναρτηθεί στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, έριξαν πέτρες στον «αυτο-οργανωμένο χώρο αλληλεγγύης 'Ρεσάλτο'» (αστόχησαν, πετυχαίνοντας διπλανό σπίτι), φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν φυλλάδια.

Ακολούθησε αντιναζιστική πορεία ανάλογου αριθμού συμμετεχόντων. Η αστυνομία παρακολούθησε και τις δύο εκδηλώσεις διακριτικά.

Ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένεια Φύσσα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η καταστροφή του μνημείου και των διαφόρων αντικειμένων και συμβόλων σχετικών με τη μνήμη του Παύλου, η διανομή κατά τρόπο προκλητικό φυλλαδίων, οι ύβρεις και οι απειλές από παρελαύνοντες, έξω σχεδόν από την οικία μας με πλήρη στρατιωτική αμφίεση, είναι προφανές ότι στοχεύουν όχι μόνο στον εκφοβισμό και τρομοκράτηση της οικογενείας μας, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και αποτελούν μια μαχαιριά σε όλους εμάς αλλά και μια μαχαιριά στην ύπαρξη και λειτουργία πανανθρώπινων αξιών».

Σήμερα, στο σάιτ της Χρυσής Αυγής δεν υπήρχε καμιά αναφορά στα γεγονότα του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δολοφονία Φύσσα κατηγορείται και κρατείται ως φυσικός αυτουργός ο χρυσαυγίτης κ. Γιώργος Ρουπακιάς,  στη φυλακή βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος και πολλά ηγετικά στελέχη της, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι έρευνες έχουν επεκταθεί και συνεχίζονται. 

Μ.Φ.