Πολιτικη & Οικονομια

ΜέΡΑ25 κατά τροποποίησης Ποινικού Κώδικα

«Το νομοσχέδιο συνάδει πλήρως με το αφήγημα "νόμος και τάξη"»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή
Βουλή © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Το νομοσχέδιο συνάδει πλήρως με το αφήγημα "νόμος και τάξη"» ανέφερε η εισηγήτρια του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου για την τροποποίηση Ποινικού Κώδικα

Το κείμενο του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα αναμόρφωσε, με μεγάλη επιτυχία, τον προηγούμενο Ποινικού Κώδικα, διαπνεόμενο από την αρχή της επιείκειας, η οποία διέπει την ιδέα της Δικαιοσύνης, ανέφερε η εισηγήτρια του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, και πρόσθεσε ότι το κείμενο του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα θα έπρεπε να αφεθεί να δοκιμαστεί πρακτικά.

Αναφορικά με τις αλλαγές στον ΠΚ που φέρνει η σημερινή κυβέρνηση, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 υπογράμμισε ότι «το νέο πλαίσιο συνάδει πλήρως με το αφήγημα "νόμος και τάξη" που έχει ήδη εισάγει η κυβέρνηση, ρητορικά, νομικά και επικοινωνιακά. Το νομοσχέδιο θεσμοθετεί ένα εξαιρετικά αυστηρότερο πλαίσιο, σε σχέση π.χ. με τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, θεσπίζοντας ποινές ακόμα και για ταξίδια στο εξωτερικό υπόπτων για τρομοκρατία που παραπέμπει στην περίπτωση Περικλή, Ηριάννας».

Η κ. Αδαμοπούλου είπε ακόμη ότι το νομοσχέδιο «στέκεται εκδικητικά απέναντι στους πολυ-ισοβίτες, ενώ θέτει στο στόχαστρό του κοινωνικές δράσεις, όπως για παράδειγμα διαμαρτυρίες σε δημόσιες υπηρεσίες, Αρχές και ΔΕΚΟ, ορίζοντας ως ποινή φυλάκισης μέχρι τα 3 χρόνια». Είπε ακόμη ότι «το νομοσχέδιο καταπιάνεται με το μείζον θέμα των πλειστηριασμών, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της αγοραίας διαχείρισης των κόκκινων δανείων, ποινικοποιεί, όχι απλώς τις εκφράσεις διαμαρτυρίας αλλά ακόμη και την παρουσία σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών, όπως τα συμβολαιογραφεία και δη απλώς με τη γνώμη του διεξάγοντα υπαλλήλου πλειστηριασμών» και πρόσθεσε: «Επιπλέον, καθιστά το νομοθετικό πλαίσιο για την απιστία των τραπεζιτών ευνοϊκότερο, για τους ίδιους και για την ολιγαρχία, αφήνοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο τους τραπεζίτες που κούρεψαν τα θαλασσοδάνεια της ελίτ, ζημίες που πλήρωσε ο ίδιος ο λαός, μέσω των απανωτών ανακεφαλαιοποιήσεων».

Θετικό στοιχείο χαρακτήρισε, όμως, την αυστηροποίηση των ποινών στους μεθυσμένους οδηγούς και την αυστηροποίηση του πλαισίου δωροδoκίας και δωροληψίας δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων πλέον των υφυπουργών και των αυτοδιοικητικών. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΑΡΗΣ - ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Όποιος δήμαρχος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του

Το καλοκαίρι έρχεται κάθε χρόνο και οι ανάγκες για καθαρισμό είναι σταθερές. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρέχουν τελευταία στιγμή ή να αναθέτουν εργασίες σε εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν

Ο κ.Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο

«Το βασικό είναι να μην γελαστεί: δεν μπορεί να υπάρξει κανένα απολύτως ενδεχόμενο "επιστροφής" του, αν δεν κερδίσει προηγουμένως έστω και ψήγματα της εμπιστοσύνης των κεντρώων μετριοπαθών»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.