- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κωνσταντινόπουλος: Κακή η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για προσφυγικό
«Έχει γίνει μια πολύ κακή συμφωνία από το ΣΥΡΙΖΑ»
«Η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, είναι μια κακή συμφωνία και πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
«Το προσφυγικό- μεταναστευτικό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, το οποίο θα μας απασχολήσει επί μακρόν το επόμενο χρονικό διάστημα και αυτά τα θέματα χρειάζονται μια σοβαρή αντιμετώπιση από όλους μας», δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, και τόνισε ότι «η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, είναι μια κακή συμφωνία και πρέπει να αλλάξει».
«Έχει γίνει μια πολύ κακή συμφωνία από το ΣΥΡΙΖΑ και σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποδέχεται και η σημερινή κυβέρνηση. Εμείς πιστεύουμε ότι η συμφωνία αυτή πρέπει να αλλάξει», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντινόπουλος και συνέχισε: «Στη Μόρια τότε και τώρα δυστυχώς, βιάζονται μικρά παιδιά. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους διακινητές ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να έρχεται όποιος θέλει, αλλά πρέπει να υπάρξουν κλειστά κέντρα κράτησης».
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις τοπικές κοινωνίες λέγοντας ότι «οι δήμαρχοι δεν έχουν πολιτικό πρόσημο» και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «αναφέρει ως φασίστες τους δημάρχους που δεν δέχονται τους πρόσφυγες-μετανάστες και ο δήμαρχος Κω, τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δέχεται τους μετανάστες».
«Ένα μέρος αυτών των ανθρώπων ίσως μείνει στη χώρα μας για πάντα. Η Γερμανία έχει ομαλά αφομοιώσει ένα μέρος των προσφύγων στην παραγωγική καθημερινότητα της. Στην Ελλάδα αυτό δε συνέβη ούτε από την προηγούμενη Κυβέρνηση ούτε από τη σημερινή», ανέφερε επίσης για το προσφυγικό ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
Για το θέμα της Novartis ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής (όταν είπε ο κ. Πολάκης ότι ξέρει τους κουκουλοφόρους μάρτυρες) αναφέρει πως είπε στον κ. Πρωθυπουργό ότι η δήλωση Πολάκη θα τινάξει τη διαδικασία στον αέρα. Αυτό το λέει ο πρώην Υπ. Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, σημείωσε ότι «η άποψη, "φέρτε την φρουρά της Βουλής, αν θέλετε να με βγάλετε από την συνεδρίαση", είναι άποψη Κασιδιάρη. Δυστυχώς με αυτή την άποψη συμφωνεί και ο κ. Τσίπρας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Andor, Διαμαντοπούλου και Schmit ζητούν νέα κοινωνική ατζέντα απέναντι στην απορρύθμιση
Η Διακήρυξη Σουμάν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για ειρήνη, ενότητα και ευρωπαϊκή προοπτική
Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και Τσίπρα για τράπεζες, προμήθειες, δάνεια και capital controls
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής στα ελληνοτουρκικά
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα στις υποδομές της πόλης
Τι αναφέρει στο πρώτο της μήνυμα
Πού οφείλεται η καθυστέρηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
«Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η τουρκική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου
Τι ανακοίνωσε για το ταμείο καινοτομίας για νέα φάρμακα
Κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας και πιο δίκαιη διάχυση του πλούτου
Συζήτηση με επίκεντρο τη Χάλκη, τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και τις εξελίξεις στην ορθοδοξία
«Εξετάσθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του πορτογαλικού με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα», δήλωσε ο υπουργός
Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στις επίκαιρες ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ
Όσα τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει του F4 της Αθήνας
Η έναρξη της διαδικασίας έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2026,
O Οικουμενικός Πατριάρχης προέτρεψε τους μαθητές να ενστερνιστούν τις πνευματικές αξίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.