Πολιτικη & Οικονομια

Βούτσης: Δεν αποσύρουμε τους βουλευτές μας από την προανακριτική

Χαρακτήρισε «ακατανόητο» να αποφασίζει η πλειοψηφία για τους μάρτυρες της άλλης πλευράς στην υπόθεση Novartis

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσύρει τους βουλευτές του στην προανακριτική για την υπόθέση Novartis, σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση.

«Κοινοβουλευτικά αδιανόητη» χαρακτήρισε ο Νίκος Βουτσης την απαίτηση της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής για την εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από αυτήν. Μιλώντας την Κυριακή στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «ακατανόητο» το να αποφασίζει η πλειοψηφία για τους μάρτυρες της άλλης πλευράς. Και εκτίμησε: «Είναι έωλα τα επιχειρήματα ότι κάποιοι ήταν μάρτυρας, δε θα μπορούσαν να είναι μέλη του», υπογραμμίζοντας: «Τόσο ο Πολάκης, όσο και ο Τζανακόπουλος δε θα μπορούσαν να μαρτυρήσουν».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει αντικατάσταση των δύο, ξεκαθάρισε: «Είναι σαφές ότι δεν αποσύρουμε τους βουλευτές μας και σίγουρα δε θα σταλούν άλλοι για να τους αντικαταστήσουν».

Αλληλεγγύη στο προσφυγικό

Με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν στα Γιαννιτσά (σ.σ. μπλόκο κατοίκων σε λεωφορείο με πρόσφυγες) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι όπως ζητούμε αλληλεγγύη στο προσφυγικό από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, έτσι θα πρέπει να τη δείξουν οι κάτοικοι της ηπειρωτικής Ελλάδας και προς τους κατοίκους των νησιών με την ισομερή κατανομή των αιτούντων άσυλο.