Πολιτικη & Οικονομια

Πολάκης - Τζανακόπουλος: Σήμερα η απάντηση Τασούλα σε Τσίπρα

O αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτηρίσει παράνομη την εξαίρεση των βουλευτών του από την προανακριτική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Τασούλας
Κώστας Τασούλας © INTIMENEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σήμερα η απάντηση του Κώστα Τασούλα στον Αλέξη Τσίπρα για την εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλου από την προανακριτική για Παπαγγελόπουλο - Novartis.

Μέσα στην ημέρα θα αποσταλεί η απάντηση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και την επιστολή που ο δεύτερος απέστειλε για το ζήτημα της εξαίρεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου - Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή του, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Τασούλα να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης, καθώς όπως λέει η απόφαση εξαίρεσης είναι παράνομη και διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη.

Το ζήτημα έχει νομική και πολιτική διάσταση, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της Βουλής ο οποίος δεν έχει θέσει σε αμφισβήτηση την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, η Ειδική Επιτροπή έχει «στα χέρια της» γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του 2010 που τάσσεται υπέρ της εξαίρεσης, από εξεταστική επιτροπή (σ.σ. ήταν η εξεταστική για το Βατοπέδι), βουλευτών που έχουν καταθέσει ξανά για την ίδια υπόθεση ή που πρόκειται να καταθέσουν.

Πάντως, προχθές, ο πρόεδρος της Βουλής είχε δηλώσει πως «το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας, δεν μπορεί να λυθεί με τραμπουκισμούς και φωνές». «Η επιστολή του κ. Τσίπρα έχει νομικά επιχειρήματα και έχει και πολιτικά επιχειρήματα. Δεν είναι εξώδικο, είναι επιστολή. Πρέπει να την απαντήσουμε νομικά και πολιτικά. Όχι με ακτιβισμό», είχε πει ο Κώστας Τασούλας, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ