Πολιτικη & Οικονομια

Κικίλιας: 800 θέσεις εργασίας και νέο ογκολογικό

Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Κικίλιας
Βασίλης Κικίλιας / © INTIME NEWS/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Την προκήρυξη 800 νέων προσλήψεων γιατρών στα νοσοκομεία, εντός της άλλης εβδομάδας, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Την προκήρυξη 800 νέων προσλήψεων γιατρών στα νοσοκομεία, εντός της άλλης εβδομάδας, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, 800 νέοι γιατροί δεν θα φύγουν για το εξωτερικό, καθώς η προκήρυξη αφορά σε πτυχιούχους από το 2011 και μετά.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε 2.5000 προσλήψεις παραϊατρικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ αλλά και τη δημιουργία νέου ογκολογικού νοσοκομείου εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος «Σωτηρία».

Ο Βασίλης Κικίλιας παραδέχθηκε ότι τα νοσοκομεία μας «μετά από 10 χρόνια κρίσης έχουν ελλείψεις», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό των νοσοκομείων, χαρακτηρίζοντας τους ήρωες.

«Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη μάχη που δίνουν. Τους τιμώ για τον αγώνα τους» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Εξάλλου, ο κ. Κικίλιας άσκησε δριμεία επίθεση κατά των μελών του «Ρουβίκωνα» με αφορμή την εισβολή τους στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». «Ο «Ρουβίκωνας» ήθελε να κάνει σόου στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»», είπε ο υπουργός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ