Πολιτικη & Οικονομια

Τι κάνει ο Πολάκης με 40 νοματαίους σε μια στρούγκα;

Με εντολή του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο αντικαπνιστικός νόμος ήδη εφαρμόζεται και ο Παύλος Πολάκης διαμαρτύρεται.

Υπερψηφίστηκε χθες Τρίτη το νέο αντικαπνιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά η ζωή των θεριακλήδων βουλευτών φαίνεται να έχει αλλάξει εδώ και καιρό. Σύμφωνα με δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, οι εναπομείναντες καπνιστές είναι 40 και όλοι καπνίζουν σε έναν «χώρο στρούγκα» με εντολή του προέδρου του Σώματος, Κώστα Τασούλα.

«Εδώ στη Βουλή μέσα, οι μισοί συνάδελφοι βουλευτές της ΝΔ είναι πιο φανατικοί καπνιστές. Μας έχει υποχρεώσει ο Τασούλας να καπνίζουμε 40 νοματαίοι σε ένα χώρο που είναι στρούγκα, ενώ πριν ήταν δυο καφενεία ένα καπνιζόντων και ένα μη καπνιζόντων. Αυτή είναι η υποκρισία και η κακομοιριά που σας διακρίνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Αναφέρθηκε επίσης σε παλιότερα φωτογραφικά ντοκουμέντα που τον εμφάνιζαν να καπνίζει εντός του υπουργείου Υγείας. Απέδωσε τις φωτογραφίες σε διαρροές  από ιδιωτικά συμφέροντα που πλήττονταν από τα δικά του μέτρα.

«Είχαμε σύσκεψη με προμηθευτές αιμοδυναμικών, όπου τους αναγκάσαμε να μειώσουν σημαντικά τις τιμές τους. Μετά την σύσκεψη ένας από αυτούς που μετείχαν και ήταν δυσαρεστημένος με έβγαλε φωτογραφία να καπνίζω» είπε ο κ. Πολάκης. Τέλος, σχολίασε ότι το τσιγάρο φέρνει ψήφους. «Η επιλογή του καπνίσματος είναι προσωπική. Εδώ μέσα όπως και στο σπίτι μου δεν έχω καπνίσει» συνέχισε ο ίδιος για να προσθέσει: «Μιλάτε για το κάπνισμα. Όσες φορές το αναφέρετε, τόσους ψήφους πήρα. Αν θέλετε να είστε ριζοσπαστικοί για το κάπνισμα γιατί δεν βάζετε μάθημα στα σχολεία για την απαγόρευση του καπνίσματος; Ότι έκανε ο Αβραμόπουλος θα κάνετε και εσείς. Αμέτε να πείτε στους αστυνομικούς που είναι σε λαγκάδια και χωρία να πάνε στα καφενεία να βάλουν πρόστιμα».