- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μηταράκης: Μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά και το 2020
Σε όσα «σήκωσαν μεγάλο βάρος με τις αθρόες μεταναστευτικές ροές»
«Η κυβέρνηση θα διατηρήσει μειωμένους τους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά για το 2020», δήλωσε ο Νότης Μηταράκης.
Τη διαβεβαίωση πως «η κυβέρνηση θα διατηρήσει μειωμένους τους συντελεστές Φ.Π.Α. για το 2020, στα νησιά που σήκωσαν μεγάλο βάρος με τις αθρόες μεταναστευτικές ροές» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Νότης Μηταράκης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Χίου, στη συνάντηση που είχε μαζί τους.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μηταράκη «ο υφυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις ανησυχίες των μελών και τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από την πλευρά τους, αναφορικά κυρίως με την ανάγκη στήριξης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας και των ελληνικών προϊόντων. Ο υφυπουργός συμφώνησε πως είναι επιτακτικής σημασίας η πολιτεία να στηρίξει την τοπική οικονομία των νησιών μας τα οποία έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια πολύ σοβαρές προκλήσεις, ιδίως τα ακριτικά μας νησιά όπως η Χίος που σήκωσαν μεγάλο βάρος με τις αθρόες μεταναστευτικές ροές».
Στη σχετική γραπτή του δήλωση ο κ. Μηταράκης αναφέρει: «Θα στηρίξουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τη νησιωτικότητα. Με μειώσεις φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών, στοχεύουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας. Ειδικά στα νησιά που σήμερα πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση, διατηρούμε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α το 2020. Δήλωσα στην συνάντηση μου με την Ομοσπονδία ότι η κυβέρνηση στηρίζει ουσιαστικά τη νησιωτική οικονομία και επιχειρηματικότητα και στέκεται δίπλα σε κάθε επιχειρηματία, έμπορο και βιοτέχνη που εργάζεται και δραστηριοποιείται στα ελληνικά νησιά, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ισχυρής τοπικής ταυτότητας. Είναι αδήριτη ανάγκη τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς αλλά και του δευτερογενούς τομέα, να παραμείνουν ανταγωνιστικά και να δοθεί κίνητρο στους σημερινούς νέους να επενδύσουν στο μέλλον».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.