- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρηστίδης: Η ΝΔ ακολουθεί έναν δρόμο τον οποίο χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ
Αναφερόμενος στην εθνική πολιτική σκηνή
Ο κ. Χρηστίδης άφησε αιχμές για τη στάση που τήρησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη.
«Οφείλω όμως να πω ότι βγαίνουν και δυο συμπεράσματα για την εθνική πολιτική σκηνή. Το πρώτο είναι ότι σε ακόμα ένα στάδιο, η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί έναν δρόμο τον οποίο χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί να εφαρμόσει την ίδια πολιτική», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΟΝΕ».
Ο κ. Χρηστίδης άφησε αιχμές για τη στάση που τήρησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη: «Αυτόν τον οποίο η Νέα Δημοκρατία κατονόμαζε ως καταστροφέα της οικονομίας της χώρας, αυτόν στον οποίον έλεγαν στελέχη ότι θα κάνουν ειδικά δικαστήρια, αυτόν που έλεγαν ότι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τι έκανε, ο κ. Μητσοτάκης, έχοντάς τον για πρώτη φορά 35 λεπτά απέναντί του, δεν βρήκε να του πει τίποτα για τους έξι πρώτους μήνες του 2015 και τις ευθύνες του. Κάθε Έλληνας πολίτης που θα έβρισκε τον κ. Βαρουφάκη έξω θα του έλεγε κάτι για εκείνο το εξάμηνο. Εμένα μου δημιουργεί ερωτήματα, εύλογα θεωρώ, για το πώς ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα στον καταστροφέα της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την συζήτηση για τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι δεν θεωρεί «τυχαίο το γεγονός ότι αύριο που συζητείται η προανακριτική επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης θα λείπει. Δεν θα είναι αύριο στη συζήτηση, η οποία αφορά κολοσσιαία ζητήματα της Δημοκρατίας όπως είναι η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis. Είναι επιλογή της κυβερνητικής πλειοψηφίας το πότε θα φέρει τη συγκεκριμένη συζήτηση. Και το γεγονός ότι τη φέρνει αύριο, το κρατάω επίσης ως ένα ακόμα σημάδι όλων όσων έχουμε επισημάνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ότι δηλαδή ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας έχει συμφωνήσει απόλυτα με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Όσον αφορά στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό ο Παύλος Χρηστίδης επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε μία πολύ μετριοπαθή στάση απέναντι σε αντιλήψεις και λογικές τις οποίες είδαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μιλούσαν για λαθρομετανάστες.
«Η ουσία του ζητήματος όμως είναι ότι, για να αντιμετωπιστεί όλο αυτό το θέμα δεν αρκεί μόνο η εθνική προσπάθεια. Εδώ χρειαζόμαστε προφανώς μια στρατηγική η οποία να διασώζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ώστε να μην περνάνε με τον τρόπο που περνάνε καθημερινά στα νησιά μας», ανέφερε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αβεβαιότητα και διάρκεια θα κρίνουν τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης - Συντονισμός στην ΕΕ
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «βολική αντιπολίτευση»
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στο Ιράν και στον Λίβανο
Ελληνογερμανικές συνομιλίες, με έμφαση στην άμυνα, τη μετανάστευση και την ευρωπαϊκή ατζέντα
Νέα λεωφορεία, νέοι συρμοί και υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία
«Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε λουκέτα και σε απολύσεις εργαζομένων», εκτίμησε η υπουργός
Σημειώθηκε νέο ρεκόρ στην εκδήλωση ενδιαφέροντος
Τι ισχύει με τη δεύτερη δόση από το επίδομα παιδιού α21
Συνολικά προβλέπονται 12 δράσεις με έμφαση στην αναπηρία, συνολικού προϋπολογισμού 1,47 δισ. ευρώ
Η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη
Τόσο οι ελληνικές όσο και οι ευρωπαϊκές τράπεζες εισέρχονται σε περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας
Αναγκαία μια ευρωπαϊκή ασπίδα αεράμυνας, δήλωσε ο πρωθυπουργός
Η επιστολή του στην Ελένη Βαρβιτσιώτη με «βολές» κατά του τηλεοπτικού σταθμού
«Η ευρωπαϊκή απάντηση πρέπει να εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κρίσης που έχουμε μπροστά μας»
«Φωτιά» στα καύσιμα, με την απλή αμόλυβδη στα 2,10 ευρώ το λίτρο στο κέντρο της Αθήνας
Προσοχή με την προθεσμία
«Η διατήρηση σε ισχύ της "τροπολογίας Βορίδη" υπονομεύει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των ΟΤΑ»
Πώς διαμορφώνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, όλα τα ποσά
Με βάση τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι για να προλάβουν τη δεύτερη δόση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.