- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Διαρκής αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα
Τόνισε ότι η επίσκεψη του κ. Πομπέο δεν ήταν εθιμοτυπική
Η επίσκεψη του κ. Πομπέο δεν ήταν εθιμοτυπική. Μίλησε ξεκάθαρα για το θέμα της Κύπρου και της ΑΟΖ, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Η επίσκεψη του κ. Πομπέο δεν ήταν εθιμοτυπική. Μίλησε ξεκάθαρα για το θέμα της Κύπρου και της ΑΟΖ. Το κυριότερο: Υπεγράφη μια σημαντικότατη συμφωνία, από την οποία έχει ανέβει το επίπεδο στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε διαρκή αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα».
Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Για τη διαδικασία ανάδειξης του αναδόχου για το καζίνο στο Ελληνικό ο υπουργός ανέφερε ότι:
«Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα ανοίξει τους φακέλους αυτή την εβδομάδα και θα ξεκινήσει πρώτα τη νομική αποτίμηση των προσφορών, δηλαδή ότι είναι νόμιμες. Στη συνέχεια θα εξεταστεί το τίμημα, που είναι το 60% ως δείκτης βαρύτητας και μετά το business plan. Πιστεύω να έχει ολοκληρωθεί σε 6-7 εβδομάδες. Κάπου εκεί θα ξέρουμε ποιος είναι ο νικητής αυτού του διαγωνισμού».
Σχετικά με το Αναπτυξιακό Πολυνοσχέδιο είπε ότι έχει σταλεί από την περασμένη εβδομάδα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα κατατεθεί στη Βουλή μόλις είναι έτοιμη η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ενώ για τη σύσταση προκαταρκτικής Επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο σημείωσε ότι:
«Από τις ένορκες καταθέσεις των εισαγγελέων προκύπτει η εικόνα ενός υπουργού ο οποίος δεν έκανε άλλη δουλειά από το να παίρνει τηλέφωνο τους εισαγγελείς και να προσπαθεί να επηρεάσει την έρευνα προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση ως μη όφειλε και προφανώς, αντισυνταγματικά και παράνομα. Αυτό δεν μπορεί να μη διερευνηθεί».
Σχετικά με τη μεταφορά 20.000 μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η απόφαση αυτή είναι μια ακραία απόφαση που λαμβάνεται υπό ακραίες συνθήκες. Όπως είπε: «Αν δεν αποφορτίσουμε τα νησιά τώρα, θα καταστραφούν τον χειμώνα. Είναι πράξη αλληλεγγύης της ενδοχώρας προς τα νησιά. Χρειαζόμαστε την κατανόηση των τοπικών κοινωνιών έως ότου το ελληνικό κράτος οργανωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε ένα κράτος τελείως ανοργάνωτο και από νομικής πλευράς στο μεταναστευτικό».
Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συναινέσει στην ψήφο των αποδήμων ο υπουργός υπογράμμισε «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συναινέσει. Ακράδαντα μέσα τους πιστεύουν ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στους απόδημους Έλληνες είναι πολύ χαμηλότερα απ' ότι στην επικράτεια. Αντιλαμβανόμενοι αυτό θα βρίσκουν πάντα προσχήματα για να αρνούνται το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού».
Τέλος, για την επίθεση διαδηλωτών κατά αστυνομικών δυνάμεων ο υπουργός είπε ότι «μετά τη φωτογραφική επισήμανση του δράστη αυτής της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού, η Ελληνική Δικαιοσύνη και η Ελληνική Αστυνομία θα πράξουν τα αυτονόητα. Είναι αδιανόητο σε μια χώρα του Δυτικού κόσμου κάποιος να επιτίθεται κατ' αυτόν τον βίαιο τρόπο σε αστυνομικές δυνάμεις».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.