Πολιτικη & Οικονομια

Λοβέρδος, Κυρανάκης, Χατζηδάκης: Ζητούν να αρθεί η ασυλία τους

Πρώτη φορά εδώ και 4,5 χρόνια συμβαίνει κάτι τέτοιο στην επιτροπή Δεοντολογίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιτροπή Δεοντολογίας
Επιτροπή Δεοντολογίας / © ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Οι κ.κ. Α. Λοβέρδος, Κ. Κυρανάκης και Δ. Χατζηδάκης ζήτησαν οι ίδιοι να αρθεί η ασυλία τους στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Αίτημα άρσης ασυλίας υπέβαλαν τρεις βουλευτές των οποίων οι παραπομπές συζητήθηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Οι κ.κ. Α. Λοβέρδος, Κ. Κυρανάκης και Δ. Χατζηδάκης ζήτησαν οι ίδιοι να αρθεί η ασυλία τους στη συνεδρίαση.

Μάλιστα μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας, βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «νέα ήθη», παρατηρώντας πως κανείς από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν είχαν ζητήσει να αρθεί η ασυλία τους για καμία από τις υποθέσεις που έφταναν στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια, αλλά επέλεγαν κάλυψη του βουλευτικού προνομίου.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε εκ νέου την άρση της ασυλίας του. Το ίδιο και ο νεοεκλεγείς βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης - η υπόθεση του οποίου αφορά μήνυση για τη φράση του ‘το επίδομα τοκετού να το παίρνουν μόνο ελληνόπουλα’. Ενώ η υπόθεση του κ. Διονύση Χατζηδάκη αφορά διένεξη με πολίτη όταν ήταν Δήμαρχος Π. Φαλήρου για οικογενειακό τάφο.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες με ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ