- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βουλή: Άρση ασυλίας για Λοβέρδο - Κυρανάκη
Αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας στην Ολομέλεια
Άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και του Κωνσταντίνου Κυρανάκη αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, για την υπόθεση Novartis.
Η ΝΔ διευκρίνισε ότι δίνει τη θετική ψήφος της γιατί το ζήτησε ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, ενώ με το ίδιο σκεπτικό υπερψήφισε την άρση και το ΚΙΝΑΛ.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας γνωμοδότησε, επίσης, υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, με ψήφους 7 έναντι 4 κατά, ο οποίος είχε μηνυθεί από τη ΜΚΟ «Παρατηρητήριο Συμφωνιών Ελσίνκι» για ρατσιστικό σχόλιο.
Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος είχε ζητήσει από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας να άρουν την ασυλία του προκειμένου, όπως υποστήριξε, να αποκαλυφθούν οι σκευωροί και μη μείνει καμία σκιά για την αθωότητά του.
«Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, όπως ακριβώς είχα κάνει και τον περασμένο Απρίλιο στην Ολομέλεια της Βουλής, γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το "ρασπουτινικό" παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», τόνισε χαρακτηριστικά στα μέλη της Επιτροπής ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:
«Έχω ήδη μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης. Θέλω να σημειώσετε πως όταν κατέθεσα τις εξηγήσεις μου δεν πρόβαλα ένσταση αναρμοδιότητας, όπου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα ακολουθούσε τη σταθερή νομολογία των δικαστηρίων και θα την έκανε αποδεκτή, αλλά λειτούργησα όπως όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Δηλαδή, δεν αξιοποίησα ούτε τη βουλευτική μου ασυλία ούτε την υπουργική μου ιδιότητα. Σας ζητώ, λοιπόν, παρά τις αντίθετες συνταγματικές διατάξεις, να εισηγηθείτε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας μου».
«Επειδή βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.
Την άρση ασυλίας του ζήτησε ο Κυρανάκης
«Είμαι κατά της βουλευτικής ασυλίας για λόγους αρχής και ζητώ την άρση της».
Αυτό δήλωσε στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία αποφάσισε την άρση ασυλίας του με ψήφους 7 υπέρ έναντι 4 κατά, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, προκειμένου όπως είπε, «η δικαιοσύνη να αποφανθεί για την μήνυση που είχε δεχθεί με την κατηγορία αντιτσιγγανικής ρητορικής μίσους», με αφορμή ένα σχόλιό του στο Twitter.
Ο κ. Κυρανάκης, χαρακτήρισε αβάσιμη τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από τον πρόεδρο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτη Δημητρά, ωστόσο όπως είπε, «δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από την ασυλία μου».
Ο βουλευτής της ΝΔ, είχε γράψει τον Ιούνιο του 2019, πως το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση που εξήγγειλε προεκλογικά το κόμμα θα δίνεται σε ελληνόπουλα.
«Επανέλαβα ένα μέτρο που αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και έχει σαν στόχο να αντιμετωπιστεί άμεσα το τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού. Η μήνυση είναι αβάσιμη. Είμαι όμως κατά της βουλευτικής ασυλίας και ζητώ για λόγους αρχής από την επιτροπή να γίνει άρση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε την επέκτασή του
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.