Πολιτικη & Οικονομια

Πρώτη φορά «πόθεν έσχες» Βαρουφάκη

Όταν ο νυν επικεφαλής του ΜεΡΑ25 ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάνης Βαρουφάκης, Δανάη Στράτου
Γιάνης Βαρουφάκης, Δανάη Στράτου / © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ποια είναι περιουσιακά στοιχεία του Γιάνη Βαρουφάκη και της Δανάης Στράτου;

Ο σημερινός επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίζεται για πρώτη φορά στη λίστα, καθώς όφειλε να καταθέσει δήλωση για το έτος 2015, όταν και εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα έσοδά του για το έτος φαίνεται να δηλώνει 89.840,62€, με τη σύζυγό του να παρουσιάζει εισόδημα 32.108,26€.

Σε ό, τι αφορά τώρα την ακίνητη περιουσία, ο κ. Βαρουφάκης έχει δηλώσει ένα σπίτι 78,80τ.μ., το οποίο και απέκτησε με γονική παροχή από το 1997 και δύο αγροτεμάχια, σε ένα εκ των οποίων κατέχει το 50% της ιδιοκτησίας. Όλα τα παραπάνω φαίνεται πως ανήκουν στην οικογενειακή περιουσία του οικονομολόγου και πέρασαν στην κυριότητά του πολύ πριν το 2015.

Επιπλέον, η σύζυγός του δηλώνει στην κατοχή της ένα γραφείο το οποίο και αγόρασε προ δεκαετίας, δύο οικίες 194 τ.μ. και 380 τ.μ. αντίστοιχα και τρία αγροτεμάχια.

Ο  Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του διαθέτουν εννέα καταθετικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα και Αμερική, στους οποίους εμφανίζονται ποσά από 0€ έως και 39.608€ (στην Bank Of America).

Ο πρώην υπουργός διαθέτει πέραν της μηχανής μεγάλου κυβισμού με τον οποίο τον έχουμε δει να μετακινείται συχνά, τρία ακόμη επιβατικά αυτοκίνητα (ΙΧ), ένα εκ των οποίων από κοινού με τη σύζυγό του και μία ακόμη μοτοσικλέτα 650κ.εκ. Μια μοτοσικλέτα χαμηλού κυβισμού διαθέτει και η σύζυγός του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ