Πολιτικη & Οικονομια

Το Post της ημέρας: Κωστής Λυμπουρίδης

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kostis_lympouridis.jpg

Το Post της ημέρας: Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν συζητήσεις στα social media καθημερινά στο athensvoice.gr.

«Πριν 75 χρόνια μετονομάστηκε η Πατησίων σε 28ης Οκτωβρίου και η Πανεπιστημίου σε Ελευθερίου Βενιζέλου. Τρεις γενιές μετά, όχι μόνον όλοι τις λένε Πανεπιστημίου και Πατησίων, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία δεν ξέρει ότι έχουν άλλο όνομα.

Τα τοπωνύμια έχουν πολύ πιο βαθιές ρίζες από αυτές που νομίζουν κάποιοι που έχουν τις φαεινές ιδέες να αλλάζουν ονόματα κατά το δοκούν. Το αθηναϊκό μετρό δεν έχει καλή προϊστορία σε αυτό. Μετά τον σταθμό Αγία Παρασκευή που είναι στο Χαλάνδρι, τον Σταθμό Χαλάνδρι που είναι στην Αγία Παρασκευή, τον σταθμό Αγία Μαρίνα που δεν είναι στο Κορωπί αλλά στο Χαϊδάρι, έρχεται τώρα η μετονομασία του σταθμού Ευαγγελισμός σε "Παύλος Μπακογιάννης" (και του σταθμού "Άγιος Δημήτριος-Αλέκος Παναγούλης" σε σκέτο "Αλέκος Παναγούλης"). Και καλά, ο Παναγούλης σκοτώθηκε στο σημείο εκείνο, πες ότι έχει ένα νόημα. Ο Παύλος Μπακογιάννης τι σχέση έχει με τον Ευαγγελισμό;

Δεν πιστεύω ότι είχε ανάγκη η μνήμη του Μπακογιάννη την μετονομασία αυτή. Η περιοχή λέγεται Ευαγγελισμός από τον 19ο αιώνα και δεν το βλέπω καθόλου τιμητικό να λέγεται ο σταθμός Παύλος Μπακογιάννης και όλοι ανεξαιρέτως να τον λένε Ευαγγελισμό.

Έλυσε η Αττικό Μετρό όλα τα προβλήματα, τη συχνότητα των δρομολογίων, τα μηχανήματα εισιτηρίων, κλπ και έπιασε τις ονοματοδοσίες...»

Πριν 75 χρόνια μετονομάστηκε η Πατησίων σε 28ης Οκτωβρίου και η Πανεπιστημίου σε Ελευθερίου Βενιζέλου. Τρεις γενιές...

Posted by Kostis Lympouridis on Friday, September 20, 2019

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ