Πολιτικη & Οικονομια

Αποστολάκης: Τηλεφώνησα στον Τσίπρα - Παραλίγο να είχαμε νέα Ίμια

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
400380.jpg
©ΙΝΤΙΜΕ

«Παραλίγο να είχαμε νέα Ίμια στο Αιγαίο» αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια. Δεν εξαρτιόταν μόνο από το γιατί ξεκινούσαν. Αν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση, τα σημείο φτάνει στα όρια και μετά ίσως είναι χειρότερο να κάνεις πίσω».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων το πρωί της Πέμπτης ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την περίοδο που βρισκόταν στο υπουργείο και η Τουρκία δεν σταματούσε τις προκλητικές ενέργειες σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Τα τηλέφωνα στον Τσίπρα

Όπως είπε, ήταν αρκετές οι φορές που είχε τηλεφωνήσει στον Αλέξη Τσίπρα για να τον ενημερώσει για τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο. «Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα » ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα».

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να ασκεί πίεση στην Τουρκία, προκειμένου αυτή να συμμορφώνεται με τα όσα προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία».

Σήμερα | Nαύαρχος Αποστολάκης: Πολλές στιγμές φτάσαμε σε νέα Ίμια | 19/09/2019

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ