- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Επίθεση Πέτσα σε Τσίπρα: Έκανε καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων
Αιχμές για τη «φιέστα» στο Ζάππειο και τη «δήθεν 13η σύνταξη»
«Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων , ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τα επιστρέφει» σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ Πέτσας.
«Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων , ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τα επιστρέφει» σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ Πέτσας.
Δηλώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο θράσος, που εγκαλεί τη νέα κυβέρνηση για τα ποσά που αυτός έχει ήδη ξοδέψει από τον Μάιο, μετατρέποντας τον προϋπολογισμό σε χορηγό της προεκλογικής του καμπάνιας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.
Πρόσθεσε πως «συγκεκριμένα, μπροστά στο φάσμα της επερχόμενης ήττας του, ο κ. Τσίπρας διοργάνωσε στις 7 Μαΐου 2019 φιέστα στο Ζάππειο στην οποία δήλωσε ότι έχει "εξασφαλίσει" για το 2019 ποσό ύψους 1,14 δισ. ευρώ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (πλην ροφημάτων) και στην ενέργεια, καθώς και για τη χορήγηση της δήθεν "13ης σύνταξης". Εν συνεχεία, ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος δήλωνε (14 Μαΐου 2019) ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα». Συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι εξάντλησε από τον Μάιο όλο τον δημοσιονομικό χώρο του 2019».
Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας, αντί για το Δεκέμβριο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, έσπευσε να μοιράσει προεκλογικά από τον Μάϊο το 1 από τα 10 ευρώ που έπαιρνε συστηματικά με την υπερφορολόγηση από τις τσέπες όλων των Ελλήνων» και κατέληξε λέγοντας «αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στους Έλληνες όσα τους πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα, ήδη από φέτος με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για σχεδόν 5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Επιπλέον, διατηρεί όλα τα υφιστάμενα επιδόματα και προσθέτει μόνιμα μέτρα στήριξης των Ελλήνων τα οποία ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και θα ενσωματωθούν στον Προϋπολογισμό του 2020».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.