- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίθεση Πέτσα σε Τσίπρα: Έκανε καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων
Αιχμές για τη «φιέστα» στο Ζάππειο και τη «δήθεν 13η σύνταξη»
«Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων , ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τα επιστρέφει» σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ Πέτσας.
«Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων , ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τα επιστρέφει» σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ Πέτσας.
Δηλώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο θράσος, που εγκαλεί τη νέα κυβέρνηση για τα ποσά που αυτός έχει ήδη ξοδέψει από τον Μάιο, μετατρέποντας τον προϋπολογισμό σε χορηγό της προεκλογικής του καμπάνιας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.
Πρόσθεσε πως «συγκεκριμένα, μπροστά στο φάσμα της επερχόμενης ήττας του, ο κ. Τσίπρας διοργάνωσε στις 7 Μαΐου 2019 φιέστα στο Ζάππειο στην οποία δήλωσε ότι έχει "εξασφαλίσει" για το 2019 ποσό ύψους 1,14 δισ. ευρώ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (πλην ροφημάτων) και στην ενέργεια, καθώς και για τη χορήγηση της δήθεν "13ης σύνταξης". Εν συνεχεία, ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος δήλωνε (14 Μαΐου 2019) ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα». Συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι εξάντλησε από τον Μάιο όλο τον δημοσιονομικό χώρο του 2019».
Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας, αντί για το Δεκέμβριο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, έσπευσε να μοιράσει προεκλογικά από τον Μάϊο το 1 από τα 10 ευρώ που έπαιρνε συστηματικά με την υπερφορολόγηση από τις τσέπες όλων των Ελλήνων» και κατέληξε λέγοντας «αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στους Έλληνες όσα τους πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα, ήδη από φέτος με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για σχεδόν 5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Επιπλέον, διατηρεί όλα τα υφιστάμενα επιδόματα και προσθέτει μόνιμα μέτρα στήριξης των Ελλήνων τα οποία ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και θα ενσωματωθούν στον Προϋπολογισμό του 2020».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.