Πολιτικη & Οικονομια

Κίνημα Αλλαγής: Αντικατέστησε την κόκκινη αφίσα με πράσινη

Μετά τις αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Κίνημα Αλλαγής Κινήματος αναγκάστηκε να αποσύρει την κόκκινη αφίσα σοβιετικής αισθητικής μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κόκκινη αφίσα σοβιετικής αισθητικής που δημοσίευσε χθες το Κίνημα Αλλαγής, αναγκάστηκε να την αποσύρει. Στόχος του Κινήματος Αλλαγής ήταν να εκφράσει την αντίθεσή του στις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις που φέρνει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η αφίσα ωστόσο που επιστράτευσε για τον σκοπό αυτό παρέπεμπε σε σοσιαλιστικό ρεαλισμό και σοβιέτ.

Σε κόκκινο φόντο η αφίσα απεικόνιζε ένα εργοστάσιο μαύρου χρώματος ενώ στη δεξιά πλευρά η καμινάδα του κατέληγε σε ένα ανθρώπινο χέρι, σφιγμένο σε γροθιά. 

Το θέμα της αφίσας συμπλήρωνε η φράση: «Η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή!», ενώ κάτω δεξιά είχε τοποθετηθεί το σήμα του Κινήματος Αλλαγής.

 

 

Λίγες ώρες αργότερα και αφού προηγήθηκε πληθώρα αντιδράσεων στα social media, το Κίνημα Αλλαγής αντικατέστησε την αφίσα με ένα πιο απλό σχέδιο που εικονίζει ένα πόντιουμ σε αποχρώσεις του πράσινου, με το ίδιο σήμα.

 

 

Σημειώνεται ωστόσο ότι η Χαριλάου Τρικούπη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κόκκινη αφίσα εξέδωσε απάντηση με την οποία επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και στα «παπαγαλάκια» της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«Απάντηση στις επιθέσεις της ΝΔ

Η άγρια επίθεση από τα παπαγαλάκια του Μαξίμου κατά του Κινήματος Αλλαγής, ένα πράγμα αποκαλύπτει.

Τον πανικό τους γιατί αποκαλύψαμε την αντεργατική πολιτική τους. Την αποδόμηση των συλλογικών συμβάσεων και την αφαίρεση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που προωθούν με τις διατάξεις του δήθεν αναπτυξιακού νομοσχεδίου τους.

Και το επαναλαμβάνουμε, θα μας βρουν απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή».