Πολιτικη & Οικονομια

Νέα σχολική χρονιά -Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο

Σε αγιασμό στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου ο πρωθυπουργός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων», δήλωσε ο πρωθυπουργός

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι μαθητές και γονείς του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το σχολείο με αφορμή τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά.

Κατά την είσοδό του στο σχολείο δέχθηκε χειροκροτήματα ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που τον πλησίασαν για να του μιλήσουν. «Μας έσωσες κύριε πρωθυπουργέ μου. Λεβέντη μου», του φώναξε ένας κύριος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 7ο δημοτικό σχολείο Γαλατσίου © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στο Γαλάτσι για να γιορτάσουμε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μια σχολική χρονιά στην οποία θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι σε 4.500 δημοτικά σε όλη τη χώρα, σε 5.500 νηπιαγωγεία, με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία στη θέση τους. Είναι όπως σήμερα πράγματι μία μέρα γιορτής και θα ήθελα να απευθυνθώ ειδικά στους μικρούς μας μαθητές, ειδικά σε αυτούς οι οποίοι ξεκινάνε για πρώτη χρονιά το σχολείο», είπε απευθυνόμενος στους μαθητές ο πρωθυπουργός και τους παρότρυνε να χαίρονται «τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου», να σέβονται τους δασκάλους και να ακούν τους γονείς τους.

Απευθυνόμενος στο διδακτικό προσωπικό τόνισε την εκτίμηση και τον σεβασμό της Πολιτείας στο «πολύ δύσκολο έργο που επιτελούν». «Να γνωρίζουν ότι θα είμαστε κοντά τους να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων», συνέχισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι θα εξεταστούν «τα προγράμματα σπουδών με καλύτερα βιβλία, με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες, με περισσότερη στήριξη στις μαθησιακές δυσκολίες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φύτεψε συμβολικά ένα δέντρο στον κήπο του σχολείου, ενώ τα παιδιά του έκαναν δώρο έναν βασιλικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 7ο δημοτικό σχολείο Γαλατσίου © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ