- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κομισιόν: Το 2015 και μερικώς η Ελλάδα στις αγορές
Αναμένεται απάντηση της κυβέρνησης, επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ
Τη σιγουριά της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014 αμφισβητεί ευθέως η Κομισιόν, η οποία απαντώντας σε ερωτηματολόγιο της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πώς εισήλθαν Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία σε μνημόνια, απαντά: «Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015» για δανεισμό με λελογισμένα επιτόκια.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», ενώ η απάντηση της Κομισιόν έχει ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2013.
Να θυμίσουμε ότι βεβαιότητα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές είχε εκφράσει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παρουσιάζοντας στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2014, ενώ για «στοίχημα» είχε μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Μέλη της ευρωπαϊκής εξεταστικής επιτροπής αναμένονται στην Ελλάδα στις 9 Ιανουαρίου και ενδιαφέρον, ανάμεσα στα άλλα, θα έχουν και οι απαντήσεις που έδωσαν (εκπρόθεσμα) οι κύριοι Σαμαράς, Στουρνάρας και (εμπρόθεσμα) Προβόπουλος. Η εξεταστική επιτροπή έχει, επίσης, αποστείλει ερωτηματολόγια και στα τρία μέρη της τρόικας (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ), με το ΔΝΤ να αρνείται να απαντήσει.
Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Για επίσημη ακύρωση εκ μέρους της Κομισιόν «των γνωστών πλέον μύθων της κυβέρνησης για αντιστροφή της πορείας το 2014», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτει ότι «οι υπόλογοι στον ελληνικό λαό μνημονιακοί κυβερνώντες, αντί να απολογηθούν για την πολιτική τους που βυθίζει τη χώρα και να δώσουν απαντήσεις στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα, “ποιούν τη νήσσα”», καθώς και ότι «όπως και να έχει, η κυβέρνηση δεν θα έχει πολύ χρόνο ακόμα για να υποκρίνεται».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Όταν θα κλείσει το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δείτε ότι δεν θα χάσουμε κανένα ευρώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά πάντων και κατά Κουκουλόπουλου
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 90ής ΔΕΘ
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 288 βουλευτές εκ των οποίων ψήφισαν «παρών» 169 βουλευτές και «υπέρ» 119
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του Ταμείου Απανθρακοποίησης των Νήσων
Υπογράφηκε στην Πλατεία Νερού η σύμβαση κατασκευής - Πώς θα αλλάξει τον Φαληρικό Όρμο το «Αέναον»
«Διαβατήριο αξιοπιστίας» τα έργα υποδομών και ανάπτυξης
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στην τράπεζα
«Η δουλειά του Δήμου είναι να λύνει τα μικρά προβλήματα που καθορίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων» σημειώνει
Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.