Πολιτικη & Οικονομια

Υπονοούμενα Βαρουφάκη για Μαστοράκη και συνεργασία με τη Χούντα

«Τιμή του του Γαβρά να τον εξυβρίζουν οι τελευταίοι συνεργάτες της Χούντας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάνης Βαρουφάκης
Γιάνης Βαρουφάκης © INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Τιμή του του Γαβρά να τον εξυβρίζουν οι τελευταίοι συνεργάτες της Χούντας» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στον Νίκο Μαστοράκη.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται ο Κώστας Γαβράς για την τελευταία του ταινία που στηρίζεται στο βιβλίο Βαρουφάκη, ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο news247, υπερασπίζεται με πάθος τον σκηνοθέτη λέγοντας μεταξύ άλλων πως  «είναι μεγάλη του τιμή οι τελευταίοι συνεργάτες της χούντας, που προφανώς δεν του συγχώρεσαν το Ζ, να τον χτυπούν για το ADULTS (Ενήλικοι στο Δωμάτιο)».

Παρατίθεται το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης:

  • Σας προκάλεσε έκπληξη η κριτική για την ταινία Γαβρά; Ως και για… προσυνεννόηση από τον καιρό που γράφατε το βιβλίο σας κατηγορούν...
  • Στον καιρό της χρεοδουλοπαροικίας, και της διχόνοιας που αυτή σπέρνει, είναι αναπόφευκτη η ανθρωποφαγία. Ένας Γαβράς που δεν πτοήθηκε από τη χούντα, από το καθεστώς του Πινοσέτ, από όλα τα γεράκια της υφηλίου που τον χτυπούν δεκαετίες τώρα για τις προοδευτικές του ταινίες, δεν θα πτοηθεί από την τρόικα εξωτερικού ή εσωτερικού.
  • Πάντως βγήκε ως και ο Μαστοράκηςνα επιτεθεί στον Γαβρά…
  • Είναι μεγάλη του τιμή οι τελευταίοι συνεργάτες της χούντας, που προφανώς δεν του συγχώρεσαν το Ζ, να τον χτυπούν για το ADULTS.
  • Κυβερνητικά στελέχη, τέλος, αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του ’15, όταν ήσασταν υπουργός Οικονομικών…
  • Πολύ φοβάμαι ότι είναι πολύ δειλοί να το τολμήσουν. Μακάρι να το κάνουν. Εκεί από κατήγοροι θα μετατραπούν σε κατηγορούμενους – όπως και στα χρόνια του Ζ!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ