Πολιτικη & Οικονομια

Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - Γεωργιάδη για τα νοσήλεια των 25 ευρώ

Β. Κεγκέρογλου: Το μέτρο τελεί υπό επανεξέταση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αλαλούμ με την επιβολή του «εισιτηρίου» των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία. «Το μέτρο τελεί υπό επανεξέταση» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει στην εφαρμογή του και προτείνει στο ΠΑΣΟΚ να φέρει ισοδύναμο μέτρο.

«Το ΠΑΣΟΚ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να επανεξεταστεί και στο πλαίσιο της κυβέρνησης και του υπουργείου. Η συζήτηση γίνεται βεβαίως δημόσια, αλλά γίνεται και στο πλαίσιο της κυβέρνησης. Πιστεύω να έχει θετική κατάληξη» ήταν η δήλωση του κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση αυτό το θέμα είναι προς επανεξέταση και ως προς αυτούς που εξαιρούνται από την υποχρέωση. Θα πρέπει να δούμε αν χρειάζεται να διευρυνθούν οι κοινωνικές κατηγορίες που εξαιρούνται. Για παράδειγμα δεν είναι ευκρινές κατά πόσο οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν έχουν εισόδημα, καλύπτονται από την εγκύκλιο που έχει εκδοθεί».

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που έχει ήδη ψηφιστεί, και από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκτιμά πλέον ότι οι γενικότερες περικοπές που έχουν γίνει στο χώρο της υγείας επιτρέπουν τη μη εφαρμογή του. Σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα 25 ευρώ θα καταβάλλονται μόνο εάν ο ασθενής διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο και πρόσθεσε ότι αν κάποιος δεν έχει να πληρώσει το χρέος θα μεταφέρεται στην εφορία. Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι έχουν το δικαίωμα έκδοσης βιβλιαρίου απορίας.