- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Θεοδωρικάκος: Σχεδιασμός για προσλήψεις στο Δημόσιο
«Γίνεται καταγραφή των αναγκών από το σύνολο του δημοσίου τομέα»
«Δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω μείωσης των δημοσίων υπάλληλων», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Τη δέσμευση της κυβέρνησης για σχεδιασμό τακτικών και εκτάκτων προσλήψεων εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Γίνεται καταγραφή των αναγκών από το σύνολο του δημοσίου τομέα και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και όλο το κυβερνητικό επιτελείο προσμετρώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες θα προχωρήσουν σε σχεδιασμό για όλη την τετραετία», ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «αυτό που έχει σημασία να ξέρουν οι νέοι άνθρωποι είναι ότι εμείς θα κάνουμε προγραμματισμός για τις προσλήψεις και των εκτάκτων».
«Δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω μείωσης των δημοσίων υπάλληλων», τόνισε σε κάθε περίπτωση ενώ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις στο δημόσιο.
«Στον επόμενο χρόνο προφανώς θα υπάρχουν προσλήψεις. Επιμένω ότι μπαίνουμε σε σχεδιασμό και θα γίνονται ανακοινώσεις, οι προσλήψεις θα γίνονται γνώστες στην κοινωνία να μην αιφνιδιάζεται κανείς και να υπάρξει πλάνο να μπει ένα τέλος στις πελατειακές σχέσεις που ταλαιπωρούσαν την κοινωνία», είπε.
Ο υπουργός, υπογράμμισε εκτός των άλλων ότι, όπως ακριβώς δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, η διαδικασία πρόσληψης στην ειδική αγωγή, στο υγειονομικό προσωπικό (2.500 γιατρους και λοιπό προσωπικό) ενώ προωθείται η διαδικασία πρόσληψης για 1.500 ειδικούς φρουρούς η οποία και εκτιμά πως ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης θα έχει ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του έτους.
Ταυτόχρονα ο Υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περισσότερων προσλήψεων εφόσον η οικονομική κατάσταση της χώρας το επιτρέψει.
«Αν πετύχει, που πιστεύω θα πετύχει ο δημοσιονομικός σχεδιασμός θα αλλάξουν κι οι δυνατότητες», δήλωσε.
Περιγράφοντας εκ νέου το ζήτημα που προέκυψε με τις περίπου 9.000 υπεράριθμες έκτακτες προσλήψεις στο Δημόσιο κατά τους μήνες Απρίλιο- Μάιο- Ιούνιο του 2019, υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα απολύσεων με τις συμβάσεις να τηρούνται κανονικά για όσο χρονικό διάστημα έχουν υπογράψει οι συμβασιούχοι πως θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Παρόλα αυτά, επεσήμανε πως στο εξής θα μπει τέλος στην μακροχρόνια λογική πελατειακής εκμετάλλευσης της ανάγκης των ανέργων για εργασία.
«Δεν θα συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι που θέλουν να εργαστούν πρέπει να έχουν ίδιο δικαίωμα με τον οποιονδήποτε πολίτη αλλά δεν μπορούν να είναι αντικείμενο πελατειακών σχέσεων, παραμονές των εκλογών».
Αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων ο κος Θεοδωρικάκος εξέφρασε ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει τον περιφερειακό σχεδιασμό που θα παρουσιάσει ο Γιώργος Πατούλης.
Πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν και νέοι χώροι πέραν της χωματερής της Φυλής για την οποία ξεκαθάρισε πως που δεν θα κλείσει.
Πηγή: skai.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.