Πολιτικη & Οικονομια

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί του Μητσοτάκη

Πρώτος και με διαφορά ο Χρυσοχοΐδης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Πιο αισιόδοξο για το μέλλον της χώρας και της οικονομίας δηλώνει το 53,27% των πολιτών στην τελευταία έρευνα της OPINION POLL η οποία πραγματοποιήθηκε δύο ακριβώς μήνες μετά τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η έρευνα καταγράφει και την αποδοχή των υπουργών. Πρώτος με διαφορά είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης και καθαρά δεύτερος, μακριά από τον τρίτο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως και Κωστής Χατζηδάκης.

Την ίδια ώρα, το 61,5% είναι ικανοποιημένο από την συνολική παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη έναντι  34,52%, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 61,3%.

Μεγάλη απήχηση έχουν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου με 74,1%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων με 88,49%, οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ανακατάληψη των δημοσίων και ιδιωτικών χώρων από το 83,82%. Είναι σημαντικό ότι αυτές για παράδειγμα οι πρωτοβουλίες συναντούν μεγάλη απήχηση και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με 48,73%, 75,13% και 70% αντίστοιχα.

Πηγή: ΣΚΑΪ