- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την προεδρία της Ε.Ε. ανέλαβε η Ελλάδα
Προτεραιότητες η ΑΟΖ, η μετανάστευση, οι τράπεζες και η απασχόληση
Την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλαμβάνει από σήμερα και για τους επόμενους έξι μήνες η Ελλάδα. Είναι η πέμπτη ελληνική προεδρία από την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. το 1981. Προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας αποτελούν η θαλάσσια πολιτική και η ΑΟΖ, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και ο ενιαίος μηχανισμός επιτήρησης των τραπεζών.
Άλλα θέματα που κατά την ελληνική κυβέρνηση θα προωθηθούν είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, της θεσμοθέτησης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στα θέματα της ενέργειας, καθώς επίσης και της περαιτέρω χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Πάντως, αρκετοί Ευρωπαίοι ευρωβουλευτές αλλά και τμήμα του ευρωπαϊκού Τύπου δεν κρύβουν τον σκεπτικισμό τους για το αν η Ελλάδα θα τα καταφέρει, καθώς αντιμετωπίζει και την οικονομική κρίση.
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, με έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας –ιδιαίτερα των νέων– και την προώθηση επενδύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία. Εμβάθυνση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ένωσης και της Ευρωζώνης, εφαρμογή της πρόσφατης συμφωνίας για την τραπεζική ένωση και υλοποίηση του συστήματος εγγύησης των καταθέσεων. Ενίσχυση της ασφάλειας των κοινών μας συνόρων, μέσω της ανάληψης πολιτικών και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και προώθηση της κινητικότητας που θα διευκολύνει την ανάπτυξη σε έναν χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα της ηγεσίας της χώρας
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε έφ όλης της ύλης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει στο επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Το κύριο επιτόκιο αυξάνεται από το 2% στο 2,25%
«Σήμερα, η Ελλάδα καταγράφει τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Υγείας
«Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα», είπε απαντώντας στα σενάρια ένταξής του στην ΕΛΑΣ
Στη Μαλακάσα το μεγαλύτερο εργοστάσιο drone της χώρας
«Για δάνειο πολιτικής - επιβίωσης» κάνει λόγο η παράταξη Μπακογιάννη
Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη
«Μετά το 2019 έγινε ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το διεθνές δίκαιο είναι ενιαίο και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «βιομηχανία παραγωγής πολιτικού χρήματος» στις πολεοδομίες
Εξετάστηκαν οι στόχοι αύξησης των αμυντικών δαπανών
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας
Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και ως σύμβουλος σε θέματα ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.