- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Επιτροπή Κεφαλαιογοράς: Νέα πρόεδρος η Βασιλική Λαζαράκου
Εγκρίθηκε η νέα πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς
Εγκρίθηκε η νέα πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς. Kατάθεση νομοσχεδίου για ενίσχυσή της προανήγγειλε ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, ο διορισμός της Βασιλικής Λαζαράκου στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Υπέρ του διορισμού της προτεινομένης από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν «παρόν» και μόνο η Ελληνική Λύση ψήφισε αρνητικά.
Ειδικότερα, 10 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 8 δήλωσαν «παρών» και ένας «όχι».
Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση μέσα στον Οκτώβριο θα καταθέσει νομοσχέδιο για την ενίσχυση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
«Για την κυβέρνηση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός τομέας για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας», τόνισε, από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση του εποπτικού της ρόλους και στη θωράκισή της με τις κατάλληλες υποδομές και τα αναγκαία εργαλεία.
«Στόχος», όπως είπε, «είναι να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό και σταθερό θεσμικό και οικονομικό περιβάλλον που θα έχει κανόνες και υψηλά στάνταρτς και θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και την οικονομική σταθερότητα».
Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις για την ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, βιώσιμης ανάπτυξης και ηλεκτρονικής εναρμόνισης.
Από την πλευρά της, η κ. Λαζαράκου, αναπτύσσοντας τις προτεραιότητες της, τόνισε ότι στόχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι η προστασία των επενδυτών και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, άρα, όπως είπε, χρειάζεται ένα ενισχυμένο διαφανές πλαίσιο εποπτείας της εναρμονισμένο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η κ. Λαζαράκου αναφέρθηκε στο τρίπτυχο εκσυγχρονισμός, ενίσχυση και οργάνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και έδωσε έμφαση στους γρηγορότερους και αποτελεσματικότερους ελέγχους, καθώς και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας.
«Πρέπει να προγραμματίσουμε τις νέες συνθήκες και να βοηθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρές, να έχουν χρηματοδοτική βοήθεια», σημείωσε.
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, συμφώνησε στην ανάγκη ενίσχυσης της εποπτείας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σημειώνοντας ότι, με αφορμή την περίπτωση της Folli -Follie που έκανε διεθνώς ζημιά στην αξιοπιστία της χώρας, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επεξεργαστεί και είχε έτοιμο νομοσχέδιο τόσο για τη προστασία των επενδυτών όσο και της κοινωνίας.
Η κ. Λαζαράκου ανέφερε ότι το νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και διαβεβαίωσε ότι η εισήγησή της στο υπουργείο θα είναι θετική ώστε να βελτιωθεί και να προστεθούν οι απαραίτητες προσαρμογές.
Την ανάγκη άμεσης θεσμικής ενίσχυσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ώστε να έχει «δρακόντεια εποπτεία», επισήμανε και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, κάνοντας λόγο για «ένα διάτρητο θεσμό που 30 χρόνια κομίζει τις αμαρτίες του ελληνικού οικονομικού συστήματος».
Ακόμα, έδωσε έμφαση στην έντονη και επείγουσα ανάγκη να δημιουργηθούν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι κατάλληλοι χρηματοδοτικοί μηχανισμοί που θα βοηθήσουν κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Μείωση 3,3% των τιμών εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Νοέμβριο
Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα – Ασφαλή τα πληρώματα, περιορισμένες ζημιές
Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στο Μαξίμου στο μπλόκο της Νίκαιας
Ρήξη στον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μετά την απόφαση Καρυστιανού για δημιουργία πολιτικού φορέα
Μήνυμα για τήρηση της νομιμότητας και συνέχιση συζητήσεων χωρίς αποκλεισμούς
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup
Τηλεοπτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ και στον αγροτοσυνδικαλιστή των Μαλγάρων
Ο υπουργός Υγείας έκανε ανάρτηση με αφορμή την αποχώρηση της Μαρίας Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών
Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών
«Αυτό που συνέβη ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία»
Αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς τα υπόλοιπα μέλη
Tι είπε για τη σύμβαση που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Mετά την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου
«Κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία» - Τελεσίγραφο στα μπλόκα
«Τις επόμενες μέρες η απάντηση στα αιτήματα»
To δηκτικό της σχόλιο για την έλλειψη υποστήριξης στους διαδηλωτές του Ιράν
Η πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε στην Εξεταστική για ελέγχους και πιθανές ευθύνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.