Πολιτικη & Οικονομια

Επεισόδιο Βαρουφάκη με Γάλλο κριτικό κινηματογράφου στη Βενετία

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ισχυρίζεται ότι τον πρόσβαλε βάναυσα με την κακή κριτική για την ταινία «Adults in the Room»…

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
varmouf.jpg

Ο Νίκος Ζαχαριάδης γράφει για το «περιστατικό» μεταξύ κριτικού κινηματογράφου και του Βαρουφάκη στη Βενετία.

Την «έντονη ψυχική βία που υποτίμησε την προσωπικότητά του και τον έκανε να αισθανθεί για άλλη μια φορά την βία της ολοκληρωτικής κινηματογραφικής Ευρώπης που έφτιαξαν οι Τρόικες, ειδικά απέναντι στους αντυσυμαβτικούς και ωραίους τύπους», καταγγέλλει με ανάρτησή του στα Social Media ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, σήμερα το πρωί, και ενώ έπινε το πρωινό του ρόφημα σε πασίγνωστο τυπάδικο café στο Lido, υπέπεσε στην αντίληψή του κριτική που χαρακτήριζε την ταινία «παιδαριώδη και αφελή», καταλήγοντας χαρακτηριστικά: «Οι ενήλικοι μπορούν να μείνουν, αλλά η ταινία πρέπει να βγει από το δωμάτιο»…

Αντιδρώντας σε αυτή την «ψυχική βιαιοπραγία», όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Γιάνης Βαρυφάκης, καθώς ο κριτικός πήγε να του κλείσει το δρόμο προς τη δόξα, αντέδρασε χαρακτηρίζοντάς τον «ντροπή για τους κριτικούς κινηματογράφου και για το έθνος του» και απαίτησε να δει έναν ανώτερό του στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλούσε με έντονο ύφος στον κριτικό, ενώ πολλές φορές τον χαρακτήρισε «κακό» και «βάναυσο».

Μάλιστα το γραφείο τύπου του «ΜεΡΑ 25», μέσω του εκπροσώπου Κλέωνα Γρηγοριάδη, έδωσε στη δημοσιότητα video όπου διακρίνεται καθαρά ο κριτικός να μασουλάει ατάραχος ένα κρουασάν, δείχνοντας έτσι την αναλγησία της Ευρώπης απέναντι στους ταλαντούχους ανθρώπους με στιλ, που λάμπουν σαν τον ήλιο του Αυγούστου.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ