- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η Ά. Μέρκελ προσβλέπει σε «ευρεία ανταλλαγή απόψεων» με τον Κυρ. Μητσοτάκη
Δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ
Η Μέρκελ προσβλέπει σε «ευρεία ανταλλαγή απόψεων για θέματα τα οποία συνδέουν τη Γερμανία και την Ελλάδα διμερώς και ως Ευρωπαίους εταίρους.
Η καγκελάριος Μέρκελ προσβλέπει σε μια «ευρεία ανταλλαγή απόψεων για θέματα τα οποία συνδέουν τη Γερμανία και την Ελλάδα διμερώς, αλλά βεβαίως πρωτίστως και ως Ευρωπαίους εταίρους» κατά την αυριανή συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε πριν από λίγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανές προσδοκίες της γερμανικής πλευράς από τη συνάντηση, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού και τόνισε ότι δεν θεωρεί χρήσιμο να εκφράζονται προσδοκίες. «Δεν θεωρώ χρήσιμο να εκφράζει κανείς πάντα προσδοκίες. Κατ΄ αρχάς πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Βεβαίως η καγκελάριος τον έχει συναντήσει ήδη σε προηγούμενες ευκαιρίες, αλλά τώρα ως πρωθυπουργό τον βλέπει για πρώτη φορά, εδώ στο Βερολίνο, και για αυτό πρόκειται για ένα ωραίο ραντεβού στο οποίο προσβλέπουμε για μια πραγματικά ευρεία ανταλλαγή, για θέματα τα οποία συνδέουν τη Γερμανία και την Ελλάδα διμερώς, αλλά βεβαίως πρωτίστως ως κοινούς Ευρωπαίους εταίρους. Αυτό είναι που θα ήθελα τώρα να εκφράσω ως προσδοκία. Και πέρα από αυτό δεν υπάρχουν προσδοκίες που θα είχα να εκφράσω», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας.
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που θα έχουν ο ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Στέφεν Χέμπεστραϊτ δήλωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός του των Οικονομικών θα συναντήσουν και τον κ. Σολτς αύριο το πρωί στο Βερολίνο και, όπως είπε και ο κ. Ζάιμπερτ, προσβλέπουμε κι εμείς στη συνάντηση, αλλά δεν διατυπώνουμε προσδοκίες. Προσβλέπουμε όμως στην ανταλλαγή (απόψεων)». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα θέματα στην ατζέντα της συνάντησης, ο κ. Χέμπεστραϊτ σημείωσε ότι θα τεθούν «όλα τα θέματα τα οποία είναι αμοιβαίου ενδιαφέροντος», καθώς «πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αθέατη πλευρά μιας διπλωματικής θητείας
Η εξέλιξη έρχεται μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα πρέσβης είχε ζητήσει 100.000 δολάρια από δωρητή
Πού οφειλόταν η καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος
Eγκαινίασε τη Σχολή Μη Επανδρωμένων και Αυτονόμων Συστημάτων Θάλασσας στο «ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ»
Παρουσίαση από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη - Ευθεία σύγκριση με την κυβέρνηση
Οι σύντροφοι της Χαριλάου Τρικούπη πήραν ένα άρθρο γνώμης που απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό και του χάρισαν πανελλήνια επιτυχία
Πυρά από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων στη νυν δημοτική αρχή
Η συνομιλία με τους συντελεστές
Είχε αποχωρήσει τον Ιούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ
Τι προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος
Τι αναφέρει ο συντονιστής ομάδας εργασίας για το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα
Με αφορμή τις εξελίξεις στα δυο κόμματα
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η σημερινή εικόνα της Γραμμής 1 είναι προβληματική
Τι είπε για στέγαση και ενεργειακή κρίση
Οι διευκρινίσεις που έδωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
«Στις πρώτες εκλογές δεν θα κατέβω, στις δεύτερες είναι πολύ πιθανόν» είπε ο πρώην υπουργός
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη
Οι νέες αιχμές για τις απουσίες από τα γενέθλια της ΝΔ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.